Συμμετοχή του σχολείου μας στο project ” my carnaval , your karnaval “

οθόνης 272

Δεδομένου ότι τα Αγγλικά είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο, ο εκπαιδευτικός εκδοτικός οίκος της Twinkl οργανώνει το project: «My Carnival, Your Carnival -Το Καρναβάλι μου, Το Καρναβάλι σου»  προκειμένου τάξεις σχολείων από διαφορετικά κράτη να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Παράλληλα τα παιδιά  θα μάθουν περισσότερα για το πως γιορτάζονται οι Απόκριες σε άλλα σημεία του πλανήτη.                                                        Τα παιδιά θα μπορέσουν να εργαστούν ομαδικά και υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού και τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Αγγλικών  θα  μπορέσουν να στείλουν ένα μήνυμα στα Αγγλικά καθώς και μια εικόνα σε  ένα σχολείο στη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ισπανία ή την Κύπρο!                                                                                                                         Αρχικά, οι μαθητές θα κληθούν να εργαστούν ομαδικά και με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Αγγλικών θα αποτυπώσουν γραπτά τις σκέψεις τους σχετικά με το πότε γιορτάζονται οι Απόκριες εξηγώντας παράλληλα στα παιδιά στο εξωτερικό πώς είναι το Καρναβάλι στη χώρα ή την περιοχή τους. 

Στη συνέχεια και πάλι ομαδικά οι μαθητές της τάξης θα δημιουργήσουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα για το δικό μας Καρναβάλι η οποία θα συνοδεύσει το κείμενό τους. Σε αυτό το σημείο θα μπορέσουν να ζωγραφίσουν ή να επιλέξουν διάφορες εικόνες για να συνθέσουν ένα κολάζ συνδυάζοντας όλα όσα τους αρέσουν σχετικά με τις Απόκριες. Η εικόνα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε πτυχή του Καρναβαλιού :  στολές, μάσκες, χορούς, παιχνίδια, παρελάσεις… κλπ.

Στο τέλος του project, όλες οι τάξεις θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από τον
εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο της Twinkl (www.twinkl.gr) και οι εργασίες τους θα
παρουσιαστούν σε ψηφιακό βιβλίο. Ο στόχος είναι με αφορμή το Καρναβάλι να
δοθεί σε η ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν μια πραγματική επικοινωνία στα
Αγγλικά και να ανταλλάξουν πληροφορίες με παιδιά στο εξωτερικό σχετικά με τους
αντίστοιχους πολιτισμούς τους

Ανακοίνωση συμμετοχής στην διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια – My Carnival, Your Carnival

Υλοποίηση project

Μετά από συζήτηση με τα παιδιά , αλλά και την κ. Φαίη καθηγήτρια των αγγλικών αποφασίσαμε πως το γαϊτανάκι  είναι ένας αποκριάτικος χορός  για τον οποίο θα  θέλαμε να μάθουν οι φίλοι μας από τις άλλες χώρες .

Στο youtube είδαμε πως τον χορεύουν…

φτιάξαμε με κορδέλες το δικό μας γαϊτανάκι και το χορέψαμε στην αυλή μας …

274717676 1386536061816724 3746162719821786712 nκαι σε ομαδική εργασία φτιάξαμε την αφίσα με τίτλο το “GAITANAKI “

274231129 482381023518227 2656180412236198746 nΜε τη βοήθεια της κ. Φαίη  γράψαμε στα Αγγλικά πληροφορίες για το έθιμο αυτό και τα στείλαμε στον  εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο της Twinkl ο οποίος  θα στείλει τη δουλειά μας σε σχολεία της  Βραζιλίας,  Γερμανίας,  Ισπανίας  ή της Κύπρου κι εκείνοι θα μας στείλουν  μια αντιπροσωπευτική εικόνα του δικού τους καρναβαλιού .  

 Το Σχολείο  Gresol International-American School της Ισπανίας μας έστειλε πληροφορίες για το δικό τους καρναβάλι .

Με την κυρία Φαίη ψάξαμε  στο χάρτη , βρήκαμε που είναι η Ισπανία  μας μετέφρασε τις πληροφορίες που μας έστειλαν οι φίλοι μας  για το δικό τους καρναβάλι , συζητήσαμε ομοιότητες και διαφορές που έχουμε και τα παιδιά έκαναν επανάληψη σε λέξεις που έχουν μάθει στα αγγλικά , όπως τα χρώματα και τα μέσα μεταφοράς με τα οποία θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μέχρι την Ισπανία  αλλά έμαθαν και νέες λέξεις σχετικές με τις απόκριες και τις αποκριάτικες στολές . .

Πατώντας πάνω στις πινέζες του χάρτη βλέπουμε τις συμμετοχές όλων των σχολείων από όλες τις χώρες .

Λάβαμε και το badge την ηλεκτρονική κονκάρδα για την συμμετοχή μας στο project

οθόνης 289

                        Λάβαμε το πιστοποιητικό συμμετοχής του σχολείου μας 

οθόνης 290

                            και το πιστοποιητικό συμμετοχής των παιδιών 

οθόνης 291

Νοητά ταξιδέψαμε σε όλες αυτές τις χώρες και μάθαμε πολλά ,χρήσιμα και όμορφα για την αγαπημένη γιορτή της αποκριάς .

https://docs.google.com/document/d/1rATrwPomIRGbjONDvPYzuH616rihexKh/edit

 

 

 

 


Κατηγορίες: Γενικά, Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.