18ο Δημοτικό Σχολείο Ροδου

Φιλήμονα Γιαμαλή – 22410 69530

Εκπαιδευτική δράση Historica Rhodes – ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων Ρόδου Τάξεις Γ1 και Γ2 Σχολ. Έτος 2022-2023

Νοέ 202221

Τα παιδιά των Γ1 και Γ2 είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση των Historica Rhodes – ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων Ρόδου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου στις 24/10/22.

IMG 20221024 100609568 blur

Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση ιστορικών ποδηλάτων, πολλά εκθέματα περασμένων δεκαετιών και να γνωρίσουν το ποδηλατικό παρελθόν της Ρόδου, αφού ανέκαθεν το «σμαραγδένιο» νησί αποτελούσε τόπο συνάντησης για τους λάτρεις της ποδηλασίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θαυμασμό προκάλεσε το αρχαιότερο ποδήλατο της έκθεσης κατασκευασμένο το 1817, ένα ποδήλατο χωρίς αλυσίδα με ξύλινες ρόδες.

IMG 20221024 105002116

Εκεί ήταν και το τμήμα Τροχαίας Ρόδου που παρουσίασε σειρά από βίντεο για τον ΚΟΚ κι έδωσε χρήσιμες συμβουλές κι οδηγίες για την οδική συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε τόσο ως οδηγοί όσοι και ως πεζοί.

IMG 20221024 100240703

Ακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Πεταλούδων «Ποδηλάτες του δάσους» που συνοδεύτηκε με εκπαιδευτικό παιχνίδι – προσομοίωση ποδηλασίας μοιράζοντάς μας συνάμα και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

IMG 20221024 105403139

Στο δρόμο της επιστροφής εντοπίσαμε το μνημείο που τιμά τη συμμετοχή Ελλήνων ναυτικών στον πρώτο περίπλου της γης, υπό τις διαταγές του Φερδινάνδου Μαγγελάνου πριν από πεντακόσια χρόνια (20/9/1519). Τότε είχαν αναχωρήσει πέντε πλοία με περίπου 250 άτομα πλήρωμα, στο οποίο περιλαμβάνονταν περίπου δεκαπέντε με είκοσι Έλληνες ναυτικοί. Μετά από τρία χρόνια ταξίδι ο καπετάνιος του μοναδικού πλοίου που κατόρθωσε να επιστρέψει από την παράτολμη επιχείρηση, ήταν Ελληνας και μαζί του επέστρεψαν άλλοι τέσσερις Έλληνες, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν Ρόδιοι.

2 blur

1 blur

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στον δρόμο της επιστροφής μας προς το σχολείο περνώντας από το άγαλμα του Διαγόρα, και το ναό του Απόλλωνα στο λόφο του Αγίου Στεφάνου.

από κάτω από: Γ ΤΑΞΗ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική δράση Historica Rhodes – ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων Ρόδου Τάξεις Γ1 και Γ2 Σχολ. Έτος 2022-2023    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων