Η αλφαβήτα της αγάπης

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθητές του Γ1, αφού διάβασαν από το βιβλίο τους το κείμενο με τίτλο «Η αλφαβήτα της αγάπης» της Γαλάτειας Σουρέλη, συζήτησαν με ποιους τρόπους μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας και τους εικονογράφησαν σε ομάδες.

Περισσότερα

Διά Βίου Άθληση στο φυσικό περιβάλλον

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα “Διά Βίου Άθληση στο φυσικό περιβάλλον” η ΣΤ’ τάξη σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας πραγματοποίησε πεζοπορία που ξεκίνησε από το χωριό Βίτσα Ζαγορίου και κατέληξε στο χωριό Κήποι Ζαγορίου.

Περισσότερα

Ξενάγηση στο ΠΕΑΚΙ και στον Ναυτικό Όμιλο

Στα πλαίσια των δράσεων διάχυσης καλών πρακτικών, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης γνώρισαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων και ξεναγήθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο από Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κωπηλάτη.

Περισσότερα

Περιδιάβαση Οδών γύρω από το Σχολείο μας

Περιδιαβαίνοντας – Ψάχνοντας τις οδούς που οδηγούν στο σχολείο μας, εντοπίσαμε τα ονόματά τους και βρήκαμε πληροφορίες γιατί ονομάστηκαν έτσι. Μάθαμε λοιπόν την ιστορία γύρω από την ονοματοδοσία τους, καθώς και τους δρόμους που βρίσκονται στη γειτονιά μας.

Περισσότερα

Ξαναπαίζοντας τα Παραδοσιακά μας παιχνίδια

Στα πλαίσια του προγράμματος “Ξαναπαίζοντας τα Παραδοσιακά μας παιχνίδια”, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου τα παιδιά της Γ’ τάξης αφού βρεθήκαμε όλα μαζί παίξαμε και γνωρίσαμε ξεχασμένα παραδοσιακά παιχνίδια, όπως:

Περισσότερα

Αγώνες Αθλοπαιδειάς Στίβου

Για άλλη μία χρονιά το Σχολείο μας συμμετείχε στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου με μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης οι οποίοι αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με θαυμάσια αποτελέσματα.

Περισσότερα