Πασχαλινές Δημιουργίες 2

14/04/2020

Δραστηριότητα 18η

Πασχαλινές Δημιουργίες 2 (συνέχεια)

Η 2η πασχαλινή συνταγή δε γίνεται να λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι… Είναι σε όλους μας γνωστά ως πασχαλινά κουλουράκια.

Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι. γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια τα προσθέτουμε  μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.  Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει και στα χέρια μας.
  Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου ένα τέταρτο. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 για 10′ -20′΄ μέχρι να ροδίσουν.
 Πρίν τα ψήσετε μπορείτε να τα περάσετε με λίγο αυγό χτυπημένο ή με σκέτο κρόκο ή με σκέτο ασπράδι ή με λίγο γάλα ή με οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Ή φυσικά να τα αφήσετε και έτσι… 

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν, να λερωθούν, να γελάσουν και να παίξουν.. Η χαρά τους θα είναι μεγάλη!!

Καλή επιτυχία παιδάκια!!  Και του χρόνου..