Το Β1 αναδασώνει….

Ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Βιβλίου αφού στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ενώ στις 23 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Με αυτή την ευκαιρία λοιπόν, καθώς και στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης προσκαλέσαμε στο σχολείο μας, την κ. Κάτσου Καντάνη Σταυρούλα, συγγραφέα παιδικών βιβλίων για να συναντηθεί διαδικτυακά με τους μικρούς μας μαθητές και να συζητήσουν με την «Πρασινοσκουφίτσα που αναδασώνει». Το αποτέλεσμα μας κάνει περήφανους….

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

200 χρόνια από το 1821- 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, η δική μας συμμετοχή

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα γιορτάζει και τιμά τα 200 χρόνια της επανάστασης από το 1821. Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας ήταν παρόν με τη δική του συμμετοχή σε διαγωνισμό της WRO Hellas, με επιμέλεια  της εκπαιδευτικού Άννας Λάσκαρη.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εικονική ξενάγηση στο Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο

«Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών της για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής, δημιούργησε μια παρουσίαση του Παπαστράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου.
Η παρουσίαση Περιλαμβάνει ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στην ίδρυση και στην εξέλιξη του Μουσείου και μια σύντομη παρουσίαση των εκθεμάτων του με όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Η παρουσίαση αυτή έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο YouTube- https://youtu.be/AJn6y2A61kE – με τον τίτλο «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» και είναι διαθέσιμη για προβολή.
Πρόκειται για ένα είδος εικονικής εξόδου από το σπίτι, προσφορά της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στους Αγρινιώτες και όχι μόνο, αφού στη σημερινή δύσκολη συγκυρία,
μετακινήσεις και επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι απαγορευμένες.»      (ΤΑ ΝΕΑ της Αιτωλοακαρνανίας,  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4)

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ο αύλειος χώρος του σχολείου μας

Το προαύλιο του σχολείου μας μετά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις του  Δήμου Αγρινίου φαντάζει υπέροχο. Οι μαθητές μας, μετά τη λήξη αναστολής λειτουργίας των σχολείων, θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο γήπεδο μπάσκετ και χάντμπολ. Είναι κρίμα οι αίθουσες να είναι άδειες χωρίς την παρουσία και τις φωνές των μαθητών μας. Ας ευχηθούμε να επιστρέψουμε σύντομα όλοι στα σχολείο μας υγιείς και ασφαλείς. Το προαύλιο να πλημμυρίσει και πάλι από παιδιά.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας

Στα πλαίσια υλοποίησης του Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου  με την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Αιτ/νίας, την Δευτέρα, στις 3.00μ.μ. η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε θα παρέμβει στο μάθημα της κ. Μάντζιου Ελένης και θα συζητήσει  με τους μαθητές της Πρώτης (Α) τάξης , του σχολείου μας σχετικό θέμα με το Παιδικό βιβλίο.

Επίσης στις 3.00 -5.00 μ.μ. η συγγραφέας Ζορμπά Ραμμοπούλου  Βησσαρία  θα παρέμβει στα μαθήματα  των εκπαιδευτικών της Πέμπτης (Ε΄) τάξης, κ Μανιώτη Αμαλία και κ. Γιαννοκώστα Χρυσούλα

Εύχομαι καλή επιτυχία στις  διαδικτυακές συνεργασίες  με τις καταξιωμένες συγγραφείς του τόπου μας.

…..και να η συνέχεια…Μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους, εκπαιδευτικούς και συγγραφείς, γιατί στην προκειμένη περίπτωση οι συγγραφείς ήταν και δάσκαλοι. Το αποτέλεσμα δε άριστο…ας τους απολαύσουμε…

https://blogs.sch.gr/17dimagr/files/2021/03/Συγγραφείς-Παιδικών-Βιβλίων-στο-σχολείο-μας.pdf

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε