Συμμέτοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό ΄΄Bravo Schools΄΄

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας  συμμετέχει στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό ΄΄Bravo schools΄΄  για τους 17 παγκόσμιους στόχους που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για την Βιώσιμη Ανάπτυξη  QualityNetFoundation.

Οι μαθητές μας ως ενεργοί πολίτες μιας κοινωνίας που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσετε κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις μέσα από ποικίλες δράσεις για το πως θα ήθελαν να είναι ένας καλύτερος κόσμος.

Το σχολείο μας συμμετέχει με έξι (6) δράσεις τις οποίες μπορείτε να τις δείτε και να τις ψηφίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/17o-dhmotiko-sxoleio-agrinioy.432.html

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην ώρα της Φυσικής Αγωγής δια ζώσης, όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά και εξ αποστάσεως μέσω των πλατφόρμων Webex και  e-me κατά την περίοδο της καραντίνας.

  1. »Η Μασκούλα μάχεται κατά του Κορονο’ι’ού.»
  2. »Ζωγραφίζω τα συναισθήματά μου.» τμήμα Β1
  3. »Let’s move- Η Κίνηση δίνει Ζωή.» τμήματα Γ1, Ε1, Ε2, Στ1.
  4. »Το αστεράκι της Ευχής» από τις μαθήτριες του τμ. Δ1
  5. » Όλοι Ίσοι…Όλοι  Διαφορετικοί.»
  6. »Λέμε όχι στον Σχολικό και Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό.»

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Το Β1 αναδασώνει….

Ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Βιβλίου αφού στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ενώ στις 23 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Με αυτή την ευκαιρία λοιπόν, καθώς και στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης προσκαλέσαμε στο σχολείο μας, την κ. Κάτσου Καντάνη Σταυρούλα, συγγραφέα παιδικών βιβλίων για να συναντηθεί διαδικτυακά με τους μικρούς μας μαθητές και να συζητήσουν με την «Πρασινοσκουφίτσα που αναδασώνει». Το αποτέλεσμα μας κάνει περήφανους….

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

200 χρόνια από το 1821- 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, η δική μας συμμετοχή

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα γιορτάζει και τιμά τα 200 χρόνια της επανάστασης από το 1821. Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας ήταν παρόν με τη δική του συμμετοχή σε διαγωνισμό της WRO Hellas, με επιμέλεια  της εκπαιδευτικού Άννας Λάσκαρη.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εικονική ξενάγηση στο Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο

«Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών της για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής, δημιούργησε μια παρουσίαση του Παπαστράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου.
Η παρουσίαση Περιλαμβάνει ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στην ίδρυση και στην εξέλιξη του Μουσείου και μια σύντομη παρουσίαση των εκθεμάτων του με όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Η παρουσίαση αυτή έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο YouTube- https://youtu.be/AJn6y2A61kE – με τον τίτλο «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» και είναι διαθέσιμη για προβολή.
Πρόκειται για ένα είδος εικονικής εξόδου από το σπίτι, προσφορά της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στους Αγρινιώτες και όχι μόνο, αφού στη σημερινή δύσκολη συγκυρία,
μετακινήσεις και επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι απαγορευμένες.»      (ΤΑ ΝΕΑ της Αιτωλοακαρνανίας,  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4)

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ο αύλειος χώρος του σχολείου μας

Το προαύλιο του σχολείου μας μετά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις του  Δήμου Αγρινίου φαντάζει υπέροχο. Οι μαθητές μας, μετά τη λήξη αναστολής λειτουργίας των σχολείων, θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο γήπεδο μπάσκετ και χάντμπολ. Είναι κρίμα οι αίθουσες να είναι άδειες χωρίς την παρουσία και τις φωνές των μαθητών μας. Ας ευχηθούμε να επιστρέψουμε σύντομα όλοι στα σχολείο μας υγιείς και ασφαλείς. Το προαύλιο να πλημμυρίσει και πάλι από παιδιά.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε