To 17o Δημοτικό Σχολείο, Πρεσβευτής των 17 παγκοσμίων στόχων.

Το σχολείο μας με δράσεις με τις οποίες συμμετείχε στον παγκόσμιο οργανισμό Bravo Schools και στο αφιλοκερδή οργανισμό Quality Foundation , εντάχθηκε στο In Action SDGS Schools Club και έγινε μέλος στον Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας προσπάθειας να ευαισθητοποιεί, να εμπνέει να ενεργοποιεί τους μαθητές για να κάνουμε όλοι μαζί έναν κόσμο καλύτερο.

Έπαινος συμμετοχής.

17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

SDGs_schools

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών  για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος όπως είναι για παράδειγμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα.

Το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στέλνοντας ζωγραφιές στον εξειδικευμένο οργανισμό για την βιώσιμη ανάπτυξη Quality Foundation στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Δείτε τις ζωγραφιές πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://qualitynet.m-pages.com/7kHnwi/inaction-families—giortazoyme-gia-to-periva

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Nα θυμάστε….

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου

 • Να βήχεις ή να φταρνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντηλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
 • Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.
 • Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα,ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι.
 • Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα με τους συμμαθητές σου (όπως μολύβι, γόμα, στιλό, κασετίνα, βιβλίακλπ).
 • Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα με τους συμμαθητές σου (όπωςπαραμύθια, μαρκαδόρους, παιχνίδια κλπ).
 • Να κρατάς απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. από τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.
 • Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις αμέσως τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον δάσκαλό σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.
 • Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

  Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054,2105212056, 210 5212058

  Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση:2152156060

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Νέος Κανονισμός λειτουργίας του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Με την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, από τη Δευτέρα, 1/6/2020, σας ενημερώνουμε για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, που στηρίζεται στις επίσημες οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, για την προστασία των μαθητών. Ισχύουν τα ακόλουθα:

 • Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται από 8:00-8:15. Οι γονείς εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις, χωρίς να πλησιάζουν το προστατευτικό (πράσινο) κιγκλίδωμα. Αφήνουν τα παιδιά και απομακρύνονται άμεσα από τον χώρο, προς αποφυγήν συνωστισμού. Τα παιδιά εισέρχονται μόνα τους του στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου ομάδα εκπαιδευτικών τα κατευθύνει κατάλληλα προς τις τάξεις τους. Εκεί τα περιμένουν οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν την πρώτη ώρα. Οι τάξεις έχουν διαρρυθμιστεί κατάλληλα, όσον αφορά στον αριθμό και στη διάταξη των θρανίων. Η προσέλευση των μαθητών του 17ου Δ. Σχ, Αγρινίου θα γίνεται από τη δυτική είσοδο.
 • Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων/κηδεμόνων/τρίτων στον χώρο του σχολείου. Παρακαλούμε για κάθε αίτημά σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά (2631044501) ή θα στέλνετε μήνυμα στο email του σχολείου: mail@17dim-agrin.ait.sch.gr . Κατά την προσέλευσή σας θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
 • Ακολουθείται κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα. Πιθανές εσωτερικές αλλαγές θα οφείλονται σε αναγκαίες απουσίες εκπαιδευτικών και δεν επηρεάζουν τη δομή του.
 • Κάθε μαθητής/τρια θα έχει τα προσωπικά σχολικά του είδη (μολύβια, γόμες, ξύστρες κ.λπ.) και τον δικό του μαρκαδόρο πίνακα. Δε δανείζεται τα είδη αυτά από κανένα παιδί ή από τον/την εκπαιδευτικό του, ούτε τα δανείζει. Τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ΜΟΝΟ ο/η ίδιος/α.
 • Συνιστάται όλοι/ες οι μαθητές/τριες να έχουν αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό. Αντισηπτικό υγρό θα υπάρχει σε κάθε αίθουσα.
 • Η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός του σχολείου είναι προαιρετική, εκτός από τις περιπτώσεις που ρητά ορίζεται διαφορετικά (π.χ. από εκπαιδευτικό που παρέχει Παράλληλη Στήριξη, ειδικό βοηθητικό προσωπικό κ.λπ.). Εάν επιλέξετε τη χρήση μάσκας, παρακαλούμε να εκπαιδεύσετε τα παιδιά στη σωστή της χρήση.
 • Έχει διαμορφωθεί πρόγραμμα διαφορετικού ωραρίου διαλειμμάτων, έχει καθοριστεί συγκριμένος και διαφορετικός χώρος για τον προαυλισμό κάθε τμήματος και έχει αποφασιστεί ειδικό πρόγραμμα εφημεριών που επιτρέπει την ύπαρξη εφημερεύοντος εκπαιδευτικού ανά τμήμα.
 • Είναι απαραίτητο κάθε μαθητής/τρια να φέρνει μαζί με το δεκατιανό και νερό, καθώς δεν επιτρέπεται να πίνουν από τη βρύση αλλά μόνο να γεμίζουν το μπουκάλι. Συνιστάται η χρήση θερμός για να διατηρείται δροσερό.
 • Η αποχώρηση από το σχολείο γίνεται από τις 13:15 από τη δυτική είσοδο. Οι μαθητές/τριες αποχωρούν συντεταγμένα με την ακόλουθη σειρά τάξεων: Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ. Παρακαλούμε να περιμένετε τα παιδιά σε απόσταση από την έξοδο του σχολείου και να απομακρύνεστε γρήγορα από τον χώρο. Περιμένετε το/τα παιδί/ιά σας σε σημείο που έχετε προκαθορίσει και το οποίο παραμένει σταθερό. Έχετε αυξημένη την προσοχή σας.

Επισημαίνουμε ότι η εκπαιδευτική/διδακτική διαδικασία θα ακολουθεί διαφορετική πορεία από τη συνήθη. Δε θα δίνονται φωτοτυπίες. Υιοθετούμε γενικευμένα την αυτοδιόρθωση, που αποτελεί σημαντική δεξιότητα και δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να διορθώνει μόνο του τις εργασίες του. Αυτό έχει ως πιθανή συνέπεια να παρατηρείτε λάθη στα τετράδια των παιδιών. Προοδευτικά αυτά θα μειώνονται, ενώ θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, η αυτονομία, η προσοχή, η υπευθυνότητα, η ανεξαρτησία του παιδιού. Η δική σας πιθανή παρέμβαση για τη διόρθωση των λαθών στο σπίτι, παρακαλούμε να γίνεται διακριτικά.

Στη σχολική μονάδα έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων COVID-19 και αναπληρωτήςτου.

Υπενθυμίζουμε πως αν κάποιος/α μαθητής/τρια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, καλείστε να υποβάλλετε σχετική υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες του παιδιού για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του ως ελλιπούς.

Παρακαλούμε, τέλος, να κρατήσετε τα σχολικά βιβλία των παιδιών σας για την επόμενη σχολική χρονιά. Πιθανή απώλειά τους θα σας επιβαρύνει με τη σχετική δαπάνη, καθώς το σχολείο λαμβάνει αριθμό αντιτύπων ακριβώς ίσο με τον αριθμό των μαθητών/τριών.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η διαδικασία επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων είναι δυναμική και είναι πιθανόν να προκύψουν αλλαγές κατά το διάστημα του προσεχούς μήνα. Θα λαμβάνετε την απαραίτητη ενημέρωση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την τήρηση όσων παραπάνω προβλέπονται.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Από την Δευτέρα 1η Ιουνίου όλοι οι μαθητές επανέρχονται στις τάξεις τους και στην κανονικότητα της σχολικής τους ζωής. Έχει ήδη αποσταλεί  πρόσκληση στους μαθητές για τις ημέρες που θα προσέρχονται στο Σχολείο.

Από την Διεύθυνση του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό,  έχουν ληφθεί όλα τα  απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Αγαπητοί γονείς, παρακαλείσθε λοιπόν να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στις  παρακάτω οδηγίες για το πως πρέπει να λειτουργήσουν οι μαθητές στο χώρο του σχολείου και πώς εσείς ως γονείς μπορείτε να παρέχετε την δική σας βοήθεια.

Για τους μαθητές/τριες που δεν θα παρακολουθήσουν τα δια ζώσης μαθήματα οι γονείς/κηδεμόνες θα αποστείλουν υπεύθυνη  δήλωση με  email: mail@17dim-agrin.ait.sch.gr

Όλα τα μέτρα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.Λήψη αρχείου

Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντεςΛήψη αρχείου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑΛήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε