17ο Δημοτικό Σχολείο  Αγίου Δημητρίου

Σύγχρονη εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη 11-2-2021 μέχρι και την Παρασκευή 26-2-2021 ,αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων και  θα λειτουργήσει  η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση (ώρες 10-12 πμ από την ΕΡΤ2 ) και την τηλεκπαίδευση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex.

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, που στην πράξη σημαίνει καταγραφή απουσιών στους απόντες.

Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 14.10  έως τις 17.20  για τα Δημοτικά,  συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Ωράριο μαθημάτων

1η ώρα :  14.10 — 14.40

2η ώρα:   14.50 — 15.20

3η ώρα:   15.30 — 16.00

4η ώρα :  16.10—  16.40

5η ώρα :  16.50 — 17.20

Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα είναι το ίδιο που είχαμε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης  τηλεκπαίδευσης.

Κρίνεται σκόπιμο μαθητές και μαθήτριες να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών, ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίησή τους.

Απαγορεύεται ρητά, όπως ήδη γνωρίζετε, η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφιση του μαθήματος.

Για την ορθή λειτουργία της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης WEBEX παρακαλείστε να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:

  1.  Κατά την σύνδεση σας, να γράφετε το Ονοματεπώνυμο σας στα Ελληνικά .
  2. Να έχετε το μικρόφωνό σας σε σίγαση (mute). Να μιλάτε στο μικρόφωνο αφότου σας δοθεί ο λόγος από τον/την εκπαιδευτικό. Εφόσον θέλετε να ζητήσετε το λόγο να κάνετε κλικ στη λειτουργία raise hand. Ο/η εκπαιδευτικός με την πρώτη ευκαιρία θα σας δώσει το λόγο και θα μπορέσετε να μιλήσετε, αφότου κάνετε άρση σίγασης (unmute) στο μικρόφωνό σας.
  3. Η ποιότητα της σύνδεσής σας στην ψηφιακή τάξη, εκτός του φόρτου του “συστήματος WEBEX”, εξαρτάται από: τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή με τον οποίο συνδέεστε, την ταχύτητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο, τον φόρτο των γραμμών Διαδικτύου κ.α. Η ποιότητα υποβιβάζεται όταν ανοίγουν κάμερες, όταν γίνεται διαμοιρασμός οθόνης/αρχείου ή προβολή βίντεο.
  4. Σε ένα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μάθημα, αν δεν ακούγεστε, μπορεί να έχετε ξεχάσει το μικρόφωνό σας σε σίγαση (mute).
  5. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη σύνδεση (πχ. δεν ακούω καθαρά, ακούω με διακοπές κλπ), καλό είναι να κλείσετε την κάμερα (που επιβαρύνει την σύνδεση) και να ξαναδοκιμάσετε. Αν δεν λύνεται το πρόβλημα, να ενημερώσετε τον/την εκπαιδευτικό, να βγείτε από την ψηφιακή τάξη (πατώντας κάτω το κόκκινο Χ) και να ξαναμπείτε . Αν δεν λύνεται το πρόβλημα,  δοκιμάστε να συνδεθείτε από άλλη συσκευή, αν υπάρχει.

 Καλή δύναμη σε όλους!

Η  Διευθύντρια