Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 22 Απριλίου 2024

hmera ghs

Παγκόσμια ημέρα Γης

22 Απριλίου 2024

 Φέτος, οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης υλοποιούν το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Μετατρέπουμε το παρτέρι του σχολείου σε σχολικό κήπο-Φέρνουμε τις μέλισσες κοντά». Έτσι, στις 22 Απριλίου 2024, Παγκόσμια ημέρα Γης, οι μαθητές/μαθήτριες φύτεψαν καλλωπιστικά φυτά, αρωματικούς θάμνους και έσπειραν λαχανικά της εποχής. Συνεργάτες στην δημιουργία του κήπου είχαν τους μαθητές της συστεγαζόμενης ΣΜΕΑΕ Νέας Ιωνίας. Σημαντική βοήθεια έδωσαν η γιαγιά και οι μητέρες κάποιων από τους μαθητές και τις ευχαριστούμε για την παρουσία τους.

 Προηγουμένως,  οι μαθητές/-τριες είχαν παρακολουθήσει από κοινού σε βίντεο την ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» και συζητώντας συνέδεσαν τα λουλούδια που θα φύτευαν με το τριαντάφυλλο του Μικρού πρίγκιπα με βάση την φράση «Ο χρόνος που αφιέρωσες στο τριαντάφυλλο σου είναι που το κάνει τόσο σημαντικό». Επίσης, έγινε σύνδεση με τη φιλία και πώς αυτή χρειάζεται χρόνο και φροντίδα αλλά και σεβασμό στην ελευθερία του άλλου ατόμου, σύμφωνα με τον διάλογο:

«-Εγώ όμως πρέπει να φύγω, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Έχω και άλλους κόσμους να γνωρίσω »

«-Αχ, είπε η αλεπού, κλάμα που θα κάνω… Δεν πειράζει όμως, γιατί γίναμε φίλοι!»

  Την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές έβαψαν φθαρμένα ελαστικά ώστε να προετοιμάσουν παρτέρια για τον κήπο. Ευχαριστούμε την Car Geometry Center  για τη δωρεάν παροχή των ελαστικών. Έτσι, έκαναν επαναχρησιμοποίηση ελαστικών προστατεύοντας το περιβάλλον και κάνοντας οικονομία. Επίσης, ήρθαν σε επαφή με το επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή μαθαίνοντας την τεχνική από τον καθαριστή του σχολείου κ. Αντριάν, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά.

  Στην αρχή της δράσης οι μαθητές/-ριες είχαν συζητήσει τις ανάγκες για βοήθεια, εξοπλισμό και υλικά. Με βάση αυτές έγραψαν μια επιστολή στο διευθυντή του σχολείου μας ζητώντας τη μεσολάβηση του προς τον Δήμο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον διευθυντή μας κ. Ρουστάνη για την ανταπόκριση και τη συνεχή βοήθειά του.

Τέλος, όλοι οι μαθητές/τριες ασχολήθηκαν ενεργά και πραγματικά απόλαυσαν τη διαδικασία!

Η δράση συνεχίζεται με το πότισμα των φυτών και τη φροντίδα τους. Παρακαλούμε όλους τους μαθητές.-τριες του σχολείου να φροντίσουν ώστε τα νέα φυτά να είναι ασφαλή!

Ευχαριστούμε!

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης διαβάστε παρακάτω στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Παρουσίαση και βίντεο από τη δράση της Γ΄τάξης