ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

        Καλές διακοπές με υγεία και  καλή διάθεση σε όλους.

   Ευχόμαστε στα νήπια μας  να είναι καλοτάξιδα στην νέα        εκπαιδευτική βαθμίδα και δίνουμε ραντεβού για τον Σεπτέμβρη στα προνηπιάκια μας.

 

                 Κ α λ ό   Κ α λ ο κ α ί ρ ι

Έκθεση ζωγραφικής “Μένουμε σπίτι”

Η διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα “Μένουμε σπίτι” βασίστηκε σε μια ιδέα του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενθαρρύνει τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες των Νηπιαγωγείων να εκφράσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν κατά το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν μακριά από το σχολείο και τις παρέες τους, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση – την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι.

Τα έργα των παιδιών εκτίθενται σε οκτώ ενότητες, με βάση την περιοχή όπου βρίσκεται το Νηπιαγωγείο τους. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

https://menoumestospiti.weebly.com

Γιορτή του πατέρα!

Φέτος , λόγω της ιδιαίτερης  κατάστασης, μας δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να μιλήσουμε  στο Νηπιαγωγείο για τη γιορτή του πατέρα!

    Υπενθυμίζουμε, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ότι η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 και από τότε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Εμπνεύστρια ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

 

                           Ποίημα για τη γιορτή του Πατέρα

 

Ο χρυσός μου ο μπαμπάκας,

που για μένα λαχταρά,

είναι στήριγμα στο σπίτι,

περηφάνια και χαρά.

Κάθε αυγούλα που θα φύγει

για να πάει στην δουλειά,

σκύβει εκεί όταν κοιμούμαι

και μου δίνει δυο φιλιά.

Μα κι εγώ όταν γυρίσει

κουρασμένος πια πολύ,

τρέχω μες στην αγκαλιά του

και του δίνω ένα φιλί.

Τι μεγάλη ευτυχία,

μες στον κόσμο είναι αυτή!

Η αγάπη του πατέρα,

με τι λόγια να γραφτεί;

Γ. Καλογεράς

Πουκάμισο με γραβάτα το δώρο μας για τους μπαμπάδες!


 

 Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες!

https://safeyoutube.net/w/5xKL