Δράση οικοδόμησης συμπεριληπτικής κουλτούρας.

Η ψυχολόγος Βάσιας Δερμεντζοπούλου και η κοινωνική λειτουργός, Σέβη Τσιγκούλη, σε συνεργασία με τη δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Δότα Καραμεσίνη, Ειρήνη Ουζούνη, ;στις 14 Μαΐου οργάνωσαν δράση για τους μαθητές ΣΤ τάξης, που αφορούσε την κώφωση με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με αυτό το είδος αναπηρίας αλλά και την οικοδόμηση συμπεριληπτικής κουλτούρας.
Η παρουσίαση αφορούσε στη συζήτηση γύρω από την κώφωση και τη γλωσσική επικοινωνία των κωφών με τους ακούοντες. Οι εισηγήτριες, γνωρίζοντας τη νοηματική γλώσσα μίλησαν για τη σπουδαιότητα της στην κοινωνία των κωφών και δίδαξαν στους μαθητές απλές εκφράσεις.
Στις 16 Μαΐου επισκέφθηκαν το σχολείο μας μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης με τις εκπαιδευτικούς, Καλλιόπη Σιβρή και Ιωάννα Φωτιάδου. Οι μαθητές από τα δύο σχολεία κατάφεραν να επικοινωνήσουν στη νοηματική και να βιώσουν την εμπειρία της διάδρασης με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον.
Έκπληξη, χαρά, συμμετοχική διάθεση εν συναίσθηση και θαυμασμό ήταν μερικά από τα αισθήματα που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, το οποίο αποτελεί δημιουργία των κωφών παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου και για το οποίο απέσπασαν το 1ο βραβείο Εικονικής Επιχείρησης. Επόμενος στόχος η κατάκτηση Ευρωπαϊκού τίτλου!

BeFunky collage