Πανεπιστήμιο ΜακεδονίαςΣτις 29/11/2022 ημέρα Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών του σχολείου μας στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης με τον κ. Βαρσάμη Παναγιώτη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής  του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με την ακόλουθη θεματολογία:

  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ στη διαχείριση και βελτίωση του κλίματος τάξης μέσα από την ομαδική συμβουλευτική.
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις δοκιμασμένες πρακτικές τριτογενούς πρόληψης της βίας.

Τον Νοέμβριο οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, έλυσαν γρίφους, ανακάλυψαν μυστικά. Είδαν από κοντά τον Ντουλαμά, την παραδοσιακή στολή των Μακεδονομάχων και με την επιστροφή τους στο σχολείο τον … ζωντάνεψαν, του έδωσαν φωνή για να πει την ιστορία του. Ακολουθούν μερικές από αυτές τις ιστορίες που δημιούργησαν οι μαθητές.

 

Η δασκάλα της τάξης

                                                                                   Μαυρουδή Μαρία



Λήψη αρχείου

Το Νοέμβριο οι μαθητές των ΣΤ τάξεων επισκέφτηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αποκρυπτογραφώντας τον Μmakedonikos agwnas collageακεδονικό Αγώνα»

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, ορίστηκαν οι αρχηγοί και το κυνήγι του θησαυρού άρχισε. Κρυμμένα μηνύματα και καλά φυλαγμένα μυστικά περίμεναν την αποκρυπτογράφησή τους. Επιλύοντας γρίφους και αινίγματα, τα παιδιά ανακάλυψαν όλους τους χώρους του μουσείου φορώντας τον ντουλαμά, την παραδοσιακή φορεσιά των Μακεδονομάχων, και βίωσαν τις πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα μέσα από τον διάλογο με τα εκθέματα που έκρυβαν… εκπλήξεις! Στο τέλος του παιχνιδιού, ένας αυθεντικός κώδικας μακεδονομάχων οδήγησε τα παιδιά στη λύση του μυστηρίου.

 

Στα πλαίσια της επικοινωνίας και συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια, ο Διευθυντής Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελος Κελεσίδης απευθύνει πρόσκληση προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης  για συμμετοχή και παρακολούθηση ημερίδας με θέμα : Το παιδί μου μεγαλώνει… μια πρόκληση για την οικογένεια και το σχολείο”.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της ημερίδας είναι οι εξής:

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δημοσιεύουμε το ακόλουθο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Θέμα “Ασφάλεια των Μαθητών”:



Λήψη αρχείου

 

Επιστολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονικής πρός όλους όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθούν για την επικοινωνία του Διευθυντή με τους γονείς και κηδεμόνες.

Διαβάστε την παρακάτω.



Λήψη αρχείου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Δ/νση Παιδείας και Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας) θα υλοποιήσει για 10η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα παροχής πρωινού μικρογεύματος με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

Οι αιτήσεις για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα καταχωρούνται από τους γονείς – κηδεμόνες (για κάθε μαθητή ξεχωριστά) και MONO στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/kolatso/

από το Σάββατο 5/11/22 (09:00π.μ.) έως και την Κυριακή 20/11/22 (12:00μ.μ.).