Συμμετοχή των μαθητών στις Αθλοπαιδιές

26

Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 ομάδες κοριτσιών και αγοριών στους Αγώνες Αθλοπαιδιές Πετοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων, σχ. έτους 2023-24. Στα 12 παιχνίδια τα 11 ήταν νικηφόρα!

ΟΡΑΜΑ

23Οι « Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ » έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια νέα κυρίαρχη αθλητική τάση στην ελληνική κοινωνία, τους «Δια Βίου Ασκούμενους». Επίσης, να διαμορφώσουν τις νέες γενιές αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και φιλάθλων, με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», προκειμένου να είναι σε θέση να μεταλαμπαδεύσουν τη συγκεκριμένη «Αθλητική Παιδεία» στις επόμενες γενεές.24

ΣΤΟΧΟΙ  Πρόταξη της συμμετοχής χωρίς το άγχος της νίκης, των ελεύθερων συμμετοχών ομάδων από κάθε σχολείο .

– Μαζική συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών.

– Η Συμμετοχή και ο Συναγωνισμός αντί του Ανταγωνισμού.

– Η στόχευση προς την Υγεία και τη Δια Βίου Άθληση

25Επίσης, οι μαθητές των Ε΄ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας  μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής , έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Τρίποντα στα σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στην Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει την ισότητα των δύο φύλων καθώς και να έρθουν σε επαφή με το άθλημα όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών και να τους δοθεί το ερέθισμα να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω. Επίσης, μέσα από την σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος και την σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τη Γυμνάστρια του Σχολείου μας, την κα. Δαμιανίδου Δήμητρα που διδάσκει στους μαθητές την ευγενή άμιλλα και τις υψηλές αξίες του αθλητισμού!