ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο, δυναμική, διδακτική, εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων Θεματικών Ενοτήτων, με εστίαση στις δεξιότητες, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους μάθησης.

Οι μαθητές του Ε2 με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό, την κα. Νάτσα Σεβαστή ενεπλάκησαν σε ποικίλες δραστηριότητες.

Σημαντική ήταν και η καθοδήγηση των μαθητών από την εκπαιδευτικό ΠΕ71, κα. Έφη Σουπλιώτη που συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό του τμήματος Ε2, την κα. Νάτσα Σεβαστή και μαζί ενέπνευσαν  τους μαθητές μας! Οι μαθητές μας κατανόησαν την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος που κινδυνεύει από την υπερθέρμανση του πλανήτη, ευαισθητοποιήθηκαν περισσότερο στην έννοια της διαφορετικότητας, γνώρισαν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους έμαθαν την αξία των συναισθημάτων, απέκτησαν ενσυναίσθηση, καλλιεργώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη.
Πέρα από τους μαθητές που εργάστηκαν συνεργατικά, οι δυο εκπαιδευτικοί της τάξης  μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους στους μαθητές, κάνοντας τους να συνειδητοποιήσουν πως η συνεργασία, η σύμπραξη των δυνάμεων είναι δημιουργική και αποδοτική!

Ακολουθούν videos  με κάποιες από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις δασκάλες τους!!!

3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία :   ΕΔΩ

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ :  ΕΔΩ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ :  ΕΔΩ