Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.
Η μέρα μας ξεκίνησε με την επίσκεψη ενός πρώην αδέσποτου σκύλου,της Λίζας, η οποία βρέθηκε στο δρόμο και γλίτωσε τη δηλητηρίαση από μία κυρία που την περιέθαλψε μαζί με τον αδερφό της. Αργότερα υιοθετήθηκε από την οικογένεια της κ. Πρέκα, εκπαιδευτικού του σχολείου μας. Η κ.Πρέκα μας μίλησε το πρωί για την ιστορία της Λίζας και τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα. Έπειτα η Λίζα επισκέφθηκε τους μαθητές στις τάξεις τους και πήρε πολλά χάδια.
‘Επειτα η μαθήτρια του σχολείου μας Σ.Μ.Κ έφερε τη γατούλα της, την Μπρίζα και μας διηγήθηκε τη δική της ιστορία. Η Μπρίζα βρέθηκε στη μέση ενός δρόμου στη Σαλαμίνα και υιοθετήθηκε από την οικογένεια της μαθήτριάς μας. Από τότε ζει ευτυχισμένη μαζί τους. Μακάρι όλα τα ζωάκια να ήταν τόσο τυχερά!
Οι μαθητές του Β2 με αφορμή την ημέρα αυτή θέλουν να μας ευαισθητοποιήσουν όλους φτιάχνοντας αφίσες και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα!