Ο Φεβρουάριος αφιερώθηκε, μεταξύ άλλων, στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από τη θεματική ενότητα «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, την επεξεργασία του προγράμματος «Δε μαλώνω, δε μαλώνω, αγκαλιά μεγάλη απλώνω».
Στο νηπιαγωγείο μας, πιστεύουμε ότι η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι εξίσου σημαντική με τη γνωστική. Γι’ αυτό αφιερώσαμε χρόνο στην κατανόηση και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παραμύθια και παιχνίδια συνεργασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να εκφράζονται με σεβασμό και να δημιουργούν σχέσεις βασισμένες στη φιλία και την αλληλοϋποστήριξη. Προσπαθούμε να δημιουργούμε ένα σχολικό περιβάλλον όπου όλα τα παιδιά νιώθουν αποδεκτά, ασφαλή και χαρούμενα.
Οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή του σχολείου μας, ενόψει της 6ης Μαρτίου – Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό – στην 12η Πανελλαδική Εκστρατεία κατά του Bullying «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» από Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Δείτε τη δημοσίευση της δράσης μας ΕΔΩ.
Λήψη αρχείου
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάπλασης και της βέλτιστης αξιοποίησης της αυλής μας, έχουμε θέσει ως στόχο να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το Παγκάκι της Φιλίας, μια συνεργατική δράση εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι της Meddour Wendy.

