ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

CHRONIA POLLA ELLADA 1 1

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Τα παιδιά στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου εμπνεύστηκαν από τους Ήρωες του 1821 και επιχείρησαν να δημιουργήσουν τα πορτρέτα τους! Από τις κατασκευές μας δε θα μπορούσε να λείπει η ελληνική σημαία, αλλά και η χαρακτηριστική φιγούρα του εύζωνα- τσολιά με τη μορφή μαριονέτας για να μπορέσουν τα παιδιά να τον συμπεριλάβουν στα φαντασιακά τους παιχνίδια και ιστορίες!

Παίζω, χορεύω, τραγουδώ, μες την Ελλάδα τριγυρνώ!

156 nip 1

Παίζω, χορεύω, τραγουδώ, μες την Ελλάδα τριγυρνώ!! Παίζουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε και διασκεδάζουμε με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συνδυάζουμε με τις τοπικές μουσικές και τα παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα με την ελληνική λαϊκή τέχνη, και τις παραδοσιακές φορεσιές. Ένα μπαουλάκι γεμάτο με παραδοσιακές φορεσιές γίνεται ο πρωταγωνιστής της μουσικοκινητικής αυτής δράσης και μετατρέπει τους μικρούς μαθητές σε μουσικούς και χορευτές. Ζωντανή μουσική από φλογέρες και κρουστά εμπλουτίζει τη μουσική εμπειρία!

Από τον κόκκο του κακάο στη σοκολάτα- Εργαστήρι Σοκολάτας

156 NIP

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την προέλευση του κακάο και της σοκολάτας από την καλλιέργεια ως και το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας των κακαόσπορων. Να γνωρίσουν τα είδη της καθώς και τα οφέλη της για την υγεία μας στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Και φυσικά οι “μικροί ζαχαροπλάστες” να σηκώσουν τα μανίκια, να φορέσουν την ποδίτσα τους και να δημιουργήσουν λαχταριστές σοκολατολιχουδιές…. όλο γλύκα!!!

6 Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Ο Φεβρουάριος αφιερώθηκε, μεταξύ άλλων, στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από τη θεματική ενότητα «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, την επεξεργασία του προγράμματος «Δε μαλώνω, δε μαλώνω, αγκαλιά μεγάλη απλώνω».

Στο νηπιαγωγείο μας, πιστεύουμε ότι η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι εξίσου σημαντική με τη γνωστική. Γι’ αυτό αφιερώσαμε χρόνο στην κατανόηση και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παραμύθια και παιχνίδια συνεργασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να εκφράζονται με σεβασμό και να δημιουργούν σχέσεις βασισμένες στη φιλία και την αλληλοϋποστήριξη. Προσπαθούμε να δημιουργούμε ένα σχολικό περιβάλλον όπου όλα τα παιδιά νιώθουν αποδεκτά, ασφαλή και χαρούμενα.

Οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή του σχολείου μας, ενόψει της 6ης Μαρτίου – Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό – στην 12η Πανελλαδική Εκστρατεία κατά του Bullying «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» από Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Δείτε τη δημοσίευση της δράσης μας ΕΔΩ.



Λήψη αρχείου

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάπλασης και της βέλτιστης αξιοποίησης της αυλής μας, έχουμε θέσει ως στόχο να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το Παγκάκι της Φιλίας, μια συνεργατική δράση εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι της Meddour Wendy.

STop Bullying Campaign Poster

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2025-2026

εγγραφες

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2025-2026 θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 24 Μαρτίου 2025.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου