Καλωσήρθατε

Στο ιστολόγιο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας, 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε για την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σήμερα, 27  Οκτωβρίου, στο 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, γιορτάσαμε με χαρά και συγκίνηση την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμώντας τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Τα παιδιά μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη γιορτή, τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια και απήγγειλαν ποιήματα, μεταφέροντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα μηνύματα της ημέρας.

Παράλληλα, δημιούργησαν όμορφες κατασκευές με χρώματα και συμβολισμούς που μας θυμίζουν το ιστορικό «ΟΧΙ» και τις αξίες της ειρήνης και της ελευθερίας!

IMG 6092

IMG 6076

IMG 6090

IMG 6091

IMG 6093

Stigmiotypo othonhs 2026 10 28 234834

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – 25 Σεπτεμβρίου 2026

 

Με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 155ου Νηπιαγωγείου Αθηνών συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε κινητικά παιχνίδια στον κήπο του σχολείου μας!

Διασκέδασαν, κινήθηκαν και συνεργάστηκαν, περνώντας από μια διαδρομή με εμπόδια και κώνους, όπου έτρεξαν, πήδηξαν, ισορρόπησαν και δοκίμασαν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Στο τέλος της ημέρας, όλα τα παιδιά πήραν ένα βραβείο συμμετοχής, ως αναγνώριση της προσπάθειας, της συνεργασίας και της χαράς που μοιράστηκαν μέσα από το παιχνίδι και την άθληση.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά μας! Αθλητισμός σημαίνει κίνηση, χαρά, συνεργασία και συμμετοχή! 🏃‍♀️🏃‍♂️⚽🏅

ATHLHTISMOS 26

Stigmiotypo othonhs 2026 09 27 184229    

Stigmiotypo othonhs 2026 09 27 184342

 

Stigmiotypo othonhs 2026 09 27 182827

 

 

Δράσεις για τον ενεργό πολίτη “Η γειτονιά μας χθες,σήμερα αύριο…”

Στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσεων για τον ενεργό πολίτη και συγκεκριμένα στη θεματική “Η γειτονιά μας χθες, σήμερα, αύριο…” με βάση τον άξονα 11 -Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, η κυρία Δέσποινα, αγαπημένη γιαγιά, επισκέφτηκε το 155ο Νηπιαγωγείο στις 30 Ιανουαρίου 2026.   Μίλησε στα παιδιά για τη γειτονιά της Κυψέλης όπως ήταν παλαιότερα, στα λόγια της ζωντάνεψε μια άλλη εικόνα της γειτονιάς μας διαφορετική από αυτή που βλέπουμε και ζούμε. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που είχαν επεξεργαστεί ήδη οπτικό αρχειακό υλικό άκουσαν με ενδιαφέρον τις αφηγήσεις της κυρίας Δέσποινας και διατύπωσαν τις δικές τους ερωτήσεις. Είναι, άραγε,  η γειτονιά μας σήμερα έτσι όπως θα θέλαμε;

Αναμένεται συνέχεια στις δράσεις μας!

Η Δράση υλοποιήθηκε στη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Δέσποινα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας!

IMG 145ee020b4496c420be4e83514e2bcf6 V              IMG e6a59fc5f4b2acde8b9a36e45448a652 V

Συγκέντρωση τροφίμων για το “Χαμόγελο του παιδιού”

 

Το 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και αυτή τη σχολική χρονιά 2025-2026 με την πολύτιμη στήριξη γονιών και εκπαιδευτικών συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για “το χαμόγελο του παιδιού” . Ευχαριστούμε όλους που ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στην προσπάθεια να ανθίσουν ακόμα περισσότερα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.


Φόρτωση PDF…


Φόρτωση PDF…

Χριστούγεννα στο 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

IMG f66f6c0176f34428351d9295392d6564 V

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών με τραγούδια και εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τους γονείς στις  αίθουσες του σχολείου και

 

20251219 183109     20251219 183120         20251219 183314          20251219 183333

Δυναμώνοντας τη φωνή των παιδιών-Συνεργασία με το 6ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου

20251223 120040

Οι εκπαιδευτικοί του 155ου Νηπιαγωγείου Αθηνών και του 6ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου ενώνουν τη φωνή τους σε μια κοινή δράση γιατί η σκέψη μας και οι πράξεις μας πρέπει να συντροφεύουν όλους όσους μας χρειάζονται. Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης των Χριστουγεννιάτικων Εργαστηρίων, μαθήτριες και μαθητές μαζί με τους γονείς τους έγραψαν μηνύματα αγάπης σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, Οι ευχές και από τα δύο σχολεία ενώθηκαν τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και παραδόθηκαν   στο Κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας (Παιδικά χωριά SOS).

 

Myth2space

 

Myth2space

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

(Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών το σχολικό έτος 2025 – 2026  συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο Σχολείων για την αειφορία με τίτλο “Από τη μυθολογία στο διάστημα” (Myth2Space). Το δίκτυο έχει ιδρυθεί από το σχολικό έτος 2023-24, με την Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ με αριθμό Φ3/ΔΖ/129122/131617/138014/11565/Δ7/2-2-2024.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της σχολικής μας μονάδας και με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας,  θα υλοποιήσουμε εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν στις θεματικές του δικτύου και θα συνεργαστούν εξ αποστάσεως με μαθητές/τριες άλλων σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι δράσεις αυτές (τηλεδιασκέψεις, projects κ.α.) σχεδιάζονται από εμάς τους εκπαιδευτικούς και εφαρμόζονται ανάμεσα στα συνεργαζόμενα τμήματα των σχολείων.  Οι τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιούνται με το συνεργαζόμενο τμήμα δεν καταγράφονται και το υλικό που παράγεται δεν δημοσιεύεται.

Για τις αναρτήσεις υλικού πληροφόρησης στον  επίσημο ιστοχώρο του σχολείου μας, αλλά και στον επίσημο δικτυακό τόπο του δικτύου, που πραγματοποιούνται με στόχο τη διάδοση των αρχών του Δικτύου και την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας εφαρμόζεται και τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.4624/2019 και του Γενικού Κανονισμού  (ΕΕ) 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων-GDPR).


Φόρτωση PDF…

Συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Αθηνά Εργάνη”

Η “Αθηνά Εργάνη”, παράρτημα του Κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Δήμου Αθηναίων  υλοποίησε στο 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών μια βιωματική δράση με θέμα τη φιλία, τη συνεργασία και την αποδοχή.      Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε δύο συναντήσεις, η πρώτη έγινε την Τρίτη  7 Οκτωβρίου    και η δεύτερη την Τρίτη 14 Οκτωβρίου.                                                        Η ιστορία του Γελαστού και της Ζωηρούλας ενθουσίασε τα νήπια και προνήπια αφού”μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια γνωριμίας και αφήγηση παραμυθιού, τα παιδιά  ενεργά σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού τους και των σχέσεών τους με τους άλλους, μαθαίνοντας τρόπους επικοινωνίας, συνεργασίας και έκφρασης των συναισθημάτων τους.
Στόχος της παρέμβασης ήταν:
  • η ενίσχυση της συνεργασίας και της ομαδικότητας,
  • η καλλιέργεια του σεβασμού και της αποδοχής του άλλου,
  • η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών,
  • η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής έκφρασης.
  • και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την αξία της φιλίας”.  (www.facebook.com/athinaygeia/posts/το-κέντρο-πρόληψης-των-εξαρτήσεων-και-προαγωγής-της-ψυχοκοινωνικής-υγείας-του-δή/1267925925348642/ )
Ευχαριστούμε πολύ για την αγαστή συνεργασία και τη φετινή χρονιά στο 155ο Νηπιαγωγείο Αθηνών!

Ανακύκλωση μπαταριών

Μετά από προσπάθεια γονιών- μαθητών και εκπαιδευτικών το ειδικό δοχείο συγκέντρωσης μπαταριών από την ΑΦΗ γέμισε!

Μπράβο παιδιά! Τα καταφέραμε όλοι μαζί! Η επιβράβευση της προσπάθειας ήρθε:

ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

 

Brabeio Afhs

Τα ανθρωπάκια του Γαΐτη στην έκθεση του σχολείου μας

Στην έκθεση που έγινε στο σχολείο μας την Πέμπτη 5 Ιουνίου ξεχωριστή θέση είχαν τα έργα των παιδιών εμπνευσμένα από το έργο του καλλιτέχνη , Γ. Γαΐτη. Μετά από την υλοποίηση του βιωματικού προγράμματος και των εργαστηρίων από τη Διευθύντρια του Μουσείου κ.Βουδούρη και τον ζωγράφο κ.Φουτρή οι μαθητές και μαθήτριες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν!20250606 074604

 

20250606 074646
Παρακολουθώντας αγώνα ποδοσφαίρου…
20250606 074617 2
…πήγαν στο Πεδίον του Άρεως για να κάνουν πατίνι και να φάνε παγωτό!
20250605 113024
Τα”ανθρωπάκια” ήρθαν να παρακολουθήσουν τη γιορτή του σχολείου μας…
20250606 074625 1
….ανέβηκαν στο αεροπλάνο, έδεσαν τις ζώνες τους και θα πάνε ταξίδι μακρινό…

20250605 113036