Φρούτα του φθινοπώρου και τέχνη

Στα πλαίσια της θεματικής φθινόπωρο, μιλήσαμε και για τα φρούτα που τα δέντρα και φυτά παράγουν αυτή την εποχή. Τα παρατηρήσαμε σε πίνακες ζωγραφικής, τα περιγράψαμε, μιλήσαμε για σχήματα, χρώματα, μεγέθη, αριθμούς και στο τέλος τα αποτυπώσαμε στους δικούς μας μοναδικούς πίνακες.

.jpg

 

φρούτα

Untitled

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

4 Οκτωβρίου σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, και με αυτή την αφορμή παρακολουθήσαμε βιντεάκια, προβληματιστήκαμε, μιλήσαμε για τα κατοικίδια που έχουμε στο σπίτι μας, τη φροντίδα που αυτά χρειάζονται, τα συναισθήματα που μας γεννούν, τα δικαιώματά που έχουν αυτά αλλά και όλα τα ζώα του πλανήτη μας. 

Στη συνέχεια παίξαμε παιχνίδια ψυχοκινητικά και μνήμης με θέμα τα ζώα, θυμηθήκαμε σχετικά τραγούδια και στο τέλος φτιάξαμε μια κατασκευή και γράψαμε τι πιστεύαμε ότι θα ήθελαν τα ζώα από εμάς. 

4 οκτωβρίου

Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία» και αποτελεί μια πολύ καλή  ευκαιρία για να μιλήσουμε για τα αγαπημένα πρόσωπα των παιδιών, τον παππού και τη γιαγιά. Συζητήσαμε, θυμηθήκαμε στιγμές όμορφες που περάσαμε μαζί τους, δραστηριότητες που πραγματοποιούμε παρέα με αυτούς και αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή μας. Τέλος ετοιμάσαμε και μια έκπληξη γι αυτούς!

γιαγιά