Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις μας!

Οι μέρες πριν τα Χριστούγεννα ήταν γεμάτες χαρά και γιορτινή διάθεση στο νηπιαγωγείο μας! Μάθαμε τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, διαβασαμε ιστορίες, τραγουδήσαμε τα κάλαντα, παίξαμε παιχνίδια και φτιάξαμε πολλές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Μια από τις πιο διασκεδαστικές δράσεις ήταν το Secret Santa, όπου τα παιδιά αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικα δώρα, χαρίζοντας και λαμβάνοντας ένα παιδικό βιβλίο. Αγαπημένη μας στιγμή ήταν και το πυτζάμα πάρτυ όπου φορέσαμε τις πυτζάμες μας και απολαύσαμε ζεστή σοκολάτα βλέποντας μια Χριστουγεννιάτικη ταινία!

Την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές, επισκεφτήκαμε το ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης όπως και το 7ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο  νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης για να πούμε τα κάλαντα, γεμίζοντας με ήχους από τις φωνές μας και τα τριγωνάκια μας την γειτονιά μας!

zZLUQ5uO eNgaQy JHvjezPTzfEMHDIdGw UOZpgc GUfts1 U 3PYfCM1N

Το σχολείο μας έγινε χριστουγεννιάτικο χωριό!

Φέτος, η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας είχε κάτι ξεχωριστό: το σχολείο μας μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό μαγικό χωριό, με κάθε αίθουσα να κρύβει και μια διαφορετική έκπληξη!

Στην αίθουσα του Ρούντολφ τα παιδιά ετοίμασαν το πρωινό του με κακάο και δημητριακά, σε άλλη αίθουσα κατασκεύασαν μπισκοτόσπιτα, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη και στολίζοντας με διάφορα υλικά. Στην αίθουσα του Άγιου Βασίλη έγραψαν το γράμμα τους με το δώρο που ήθελαν και βγήκαν φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη όπως επίσης και στην αίθουσα photo booth. Τέλος, ο τοίχος των ευχών γέμισε με ευχές, ενώ την αίθουσα στόλισαν οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές των παιδιών.

Η γιορτή έκλεισε με όλους μαζί να τραγουδάμε και να χαιρετάμε το μαγικό μας χριστουγεννιάτικο χωριό, γεμάτοι χαρά και γιορτινή διάθεση!

14 13 12 10

Χριστουγεννιάτικη παράσταση: «Το κλειδί της αγάπης»

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε το θέατρο της ομάδας «Ένεκα Παιδείας» για να παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη, διαδραστική παράσταση «Το κλειδί της αγάπης».

Με γιορτινά κοστούμια, σκηνικό και μαριονέτες, η ιστορία ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των παιδιών και τα κάλεσε να συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή. Τα παιδιά πήραν μέρος στη δράση με ενθουσιασμό, είτε από τη θέση τους είτε ανεβαίνοντας στη σκηνή, βοηθώντας τους ήρωες να προχωρήσουν την ιστορία.

Η παράσταση χάρισε στα παιδιά μια όμορφη θεατρική εμπειρία, γεμάτη φαντασία, συμμετοχή και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Untitled9 Untitled8 Untitled7

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα στο νηπιαγωγείο

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων του νηπιαγωγείου μας και σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του σχολείου μας φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας: γνώρισαν τα υλικά, τα πρόσθεσαν σταδιακά, ζύμωσαν τη ζύμη και δημιούργησαν διάφορα σχέδια με κουπάτ. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με ομαδική εργασία και ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών και όλο μας το σχολείο  γέμισε με το άρωμα των φρεσκοψημένων χριστουγεννιάτικων μπισκότων.

Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο που μας στήριξε σε αυτή τη δράση!

Untitled3Untitled1UntitledUntitled4Untitled5 Untitled6