Άρθρα ανά μήνα: Ιούνιος 2024
Αποχαιρετισμός
Εκδρομή!!!
Η Οδύσσεια φτάνει στο..τέλος της!
Η Καλοκαιρινή γιορτή μας θα έχει σαν θέμα τον Οδυσσέα και τις περιπέτειές του!Αμέσως μας τράβηξε το ενδιαφέρον ο ομηρικός ήρωας! Φέραμε βιβλία για την Οδύσσεια και μας συνεπήραν τα βάσανα μα και η εξυπνάδα του μέχρι να φτάσει στην πατρίδα του,την Ιθάκη.
Αρχικά μάθαμε για τί άλλο? Τον “Δούρειο Ίππο”! Μετά την άλωση της Τροίας, ξεκίνησε και το ταξίδι του γυρισμού..Έτσι αφού παίξαμε κι εμείς τον Δούρειο ίππο και τον ζωγραφίσαμε,αποφασίσαμε να φτιάξουμε την πρόσκληση για τη γιορτή με τους δικούς μας δούρειους ίππους,που είναι όμως ειρηνικοί,αφού στην κοιλιά τους υπάρχει μήνυμα για καλό σκοπό!
Ζωγραφίσαμε όλες τις περιπέτειες του Οδυσσέα με τον δικό μας τρόπο!!
Παίξαμε με τις περιπέτειές του,αφού βάλαμε τη μελισσούλα τη beebot να βοηθήσει τον Οδυσσέα να φτάσει στην Ιθάκη,περνώντας από αυτές με τη σωστή σειρά!!
Αν θέλετε να μάθετε το τέλος της ..Οδύσσειας σας περιμένουμε στην γιορτούλα μας!!
Αντίο Άνοιξη! Καλώς ήρθες Καλοκαίρι!!
Αποχαιρετάμε την Άνοιξη!! Μάθαμε πολλά,όπως για τα πουλιά και τα λουλούδια! Φτιάξαμε όμορφα χελιδόνια,τα πουλιά που φέρνουν την Άνοιξη και φωλιές για να γεννήσουν τα αυγουλάκια τους!!
Μιλήσαμε και για τα λουλούδια! Μάθαμε πόσα διαφορετικά είδη λουλουδιών υπάρχουν και τα ονόματά τους,τα ζωγραφίσαμε και διασκεδάσαμε με επιδαπέδιο παιχνίδι μνήμης λουλουδιών!!
Μετάβαση στο Δημοτικό σχολείο
Στο πλαίσιο σχεδίου δράσης μας,ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό,επισκεφθήκαμε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού και απολαύσαμε ως μικροί θεατές τις πρόβες για τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους, στο μάθημα ειδικότητας, τη θεατρολογία!!
πρόβες για τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους,στο μάθημα ειδικότητας,τη θεατρολογία!!