CodeWeek 2023

  • Code Week 2023
  • cw23-Bbqyb

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Προγραμματισμού, CodeWeek 2023  οι μαθητές – μαθήτριες, του σχολείου μας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της πληροφορικής Καλογιάννη Βασίλειο και τη Διευθύντρια του σχολείου Μπακόλα Χριστίνα υλοποιούν δραστηριότητες προγραμματισμού. Η εκμάθηση προγραμματισμού αναπτύσσει δεξιότητες και ικανότητες, ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει τους μαθητές και μαθήτριες να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα.

Το σχολείο μας  με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Βασίλειο Καλογιάννη και τη συμμετοχή όλων των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας συμμετέχει σε κοινές δράσεις με θέμα: “Γεωμετρικά μοτίβα με το Scratch” 

14ο3

Σκοπός της δραστηριότητας είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό. Με τη χρήση εντολών επανάληψης  οι μαθητές/ μαθήτριες δημιουργούν γεωμετρικά μοτίβα.

Το σχολείο μας  επίσης, συμμετέχει με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Μπακόλα Χριστίνα σε κοινές δράσεις με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με θέματα:

1.” Ας ανακαλύψουμε την κρυμμένη εικόνα!”

  • Στόχοι δραστηριότητας:
  • Οι μαθητές, μαθήτριες  έρχονται σε μια επαφή με τον κώδικα και την υπολογιστική σκέψη. Γνωρίζουν τι είναι το εικονοστοιχείο- pixel  και πώς αναπαρίσταται μια εικόνα σε ένα ψηφιακό μέσο.  Μαθαίνουν ότι τα pixel αποτελούνται από τετράγωνα χρώματος και πολλά μαζί σχηματίζουν μια ψηφιακή εικόνα. Κάθε pixel μπορεί να έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό κι αυτός λέει στον υπολογιστή ποιο χρώμα πρέπει να είναι το pixel. Η διαδικασία ψηφιοποίησης παίρνει μια εικόνα και τη μετατρέπει σε ένα σύνολο pixel. Αφού παρουσιαστεί στον υπολογιστή ο τρόπος δημιουργίας της ψηφιακής εικόνας και μιλώντας για την ανάλυσή της, δίνεται φύλλο εργασίας με πίνακα που αποτελείται από μικρά κουτάκια και ζητείται να τα χρωματίσουν σύμφωνα με τον δοσμένο κώδικα.
  • Μέσα από κοινές δραστηριότητες οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεργάζονται, ανταλλάσσουν  ιδέες και είναι ικανοί να δημιουργούν την εικόνα δοσμένου ενός κώδικα και το αντίστροφο. Δημιουργούν τους δικούς τους κώδικες με το πρόγραμμα: https://www.zaplycode.it/play/zpixel/create

14ο

2. Η BeeBoot βοηθάει τον πλανήτη 

14οβ

Σκοπός της δραστηριότητας είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το ρομποτάκι Bee Bot  και να μάθουν βασικούς κανόνες προγραμματισμού. Μέσα από δραστηριότητες μαθαίνουν να προγραμματίζουν τη Bee Bot να βοηθήσει τον πλανήτη από διάφορους κινδύνους που τον απειλούν.

311980465 1708881432827785 4542176970401975808 n

ψοδε ςεεκ 23Bakola

ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

1705044018608

Πιστοποιητικό Αριστείας για τις δράσεις προγραμματισμού που κάναμε με τους μαθητές και μαθήτριες του 14ου ΔΣ Λάρισας κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα -CodeWeek 2023 Σχολικό έτος 2023-2024 σε συνεργασία με σχολεία και άλλων χωρών! Συγχαρητήρια σε όλους!!! 🏆🏆🏆🏆

Screenshot 2024 03 05 183628

Κατηγορίες: 2023-2024. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *