Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο σχολείο μας η δράση με τα «Αναγνωστικά Σακίδια», η οποία χάρισε στους μαθητές δύο μήνες γεμάτους όμορφα βιβλιοταξίδια, φαντασία και δημιουργικότητα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν βιβλία που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους, να γνωρίσουν νέους ήρωες και ιστορίες και να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία φιλαναγνωσίας.
Μετά την ανάγνωση των βιβλίων, οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες. Συμπλήρωσαν καρτέλες βιβλιοπαρουσίασης, δημιούργησαν ζωγραφιές, κολάζ και πρωτότυπες κατασκευές εμπνευσμένες από τα αγαπημένα τους βιβλία, ενώ σχεδίασαν και εντυπωσιακές διαφημιστικές αφίσες. Η δράση αποτέλεσε μια όμορφη ευκαιρία για έκφραση, καλλιέργεια της φαντασίας και ενίσχυση της αγάπης των παιδιών για το βιβλίο και την ανάγνωση.
Με την ολοκλήρωση της δράσης «Αναγνωστικά σακίδια… για συναρπαστικά ταξίδια», πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση λήξης στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Sustainabi-LIB-ty.Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές για τη συμμετοχή τους, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και τη δημιουργικότητά τους. Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή της ημέρας αποτέλεσε το βιωματικό εργαστήριο με τη συγγραφέα Μαρία Τερζάκη, η οποία ταξίδεψε τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων μέσα από δημιουργικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, εξέφρασαν τις ιδέες και τη φαντασία τους και απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία φιλαναγνωσίας, κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της ανάγνωσης.

