Μήνας: Απρίλιος 2021

Ένα γλυκό κοτοπουλάκι!

Παιδιά το Πάσχα πλησιάζει! Άν έχετε όρεξη για δημιουργία και χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, ξεκινήστε να φτιάχνετε μια όμορφη πασχαλινή κάρτα. Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τί χρώμα θα είναι η κάρτα σας. Διπλώστε το χαρτόνι σας στη μέση για να δημιουργήσετε τη βάση της κάρτας. Σχεδιάστε με τη βοήθεια ενός πλαστικού πιάτου ή ποτηριού ένα κυκλάκι από κίτρινο χαρτόνι. Κόψτε μικρές λωρίδες γύρω γύρω από τον κύκλο για να φαίνονται σαν πουπουλάκια. Κολλήστε το κεφάλι  ψηλά στην κάρτα.  Στη συνέχεια κόψτε ένα πορτοκαλί μικρό παραλληλόγραμμο και κάντε το μυτερό στις δύο άκρες του. Έτοιμο το ράμφος! Κολλήστε το προσεκτικά στο κέντρο του κεφαλιού και ζωγραφίστε μάτια και δύο ποδαράκια με τους μαρκαδόρους σας. Τέλος, διακοσμήστε όπως εσείς θέλετε με χρωματιστά αυγά ή ό,τι άλλο φανταστείτε! Μην ξεχάσετε να γράψετε ευχή για ένα όμορφο Πάσχα! Καλή επιτυχία!

Τα βιβλία, οι καλύτεροί μας φίλοι!

Ένα βιβλίο μας ταξιδεύει! Ένα βιβλίο μας μαγεύει! Ένα βιβλίο μπορεί πραγματικά να γίνει φίλος μας παντοτινός και να μας χαρίσει άπειρες στιγμές ευτυχίας! Γι΄αυτό διαβάστε ό,τι πέσει στα χέρια σας. Παραμύθια, ιστορίες του Αισώπου, κόμικς, Μυθολογία, ποιήματα. Και μην ξεχνάτε! Κάθε φορά που διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο, γράψτε τον τίτλο του πάνω σε ένα φύλλο και κολλήστε το στο δέντρο της Φιλαναγνωσίας που φτιάξατε. Το δέντρο αυτό θα στολίζει όμορφα την πόρτα του δωματίου σας!

Και αν η μαμά σας φωνάξει για φαγητό, χρησιμοποιήστε τον σελιδοδείκτη με τον Τριγωνοψαρούλη και θα ξαναβρείτε αμέσως σε ποια σελίδα είχατε σταματήσει το διάβασμα!

 

Οι 12 θεοί του Ολύμπου στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ελληνική Μυθολογία! Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των παιδιών!

Πατήστε πάνω στην εικόνα!

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι εικόνες του μαθήματος είναι από  Clipart Library