2 Απριλίου – Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου και Αυτισμός

Η 2 Απριλίου κάθε χρόνου έχει οριστεί ώστε να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου διότι είναι τα γενέθλια του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η μέρα όμως αυτή ταυτίζεται και με τη μέρα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Για να τιμήσουμε, λοιπόν, τα δυο πολύ σημαντικά για την παιδεία θέματα, οργανώθηκαν στο σχολείο μας ανάλογες δράσεις. Η Β’ και η Δ’ τάξη βρέθηκαν μαζί για να μιλήσουν για τον Αυτισμό μέσα από δράση φιλαναγνωσίας που αξιοποίησε το βιβλίο “Το Αυγό” της Εύας Βακριτζή. Μπορείτε να την δείτε αναλυτικά στο παρακάτω ένθετο.

Στη συνέχεια, το σχολείο μας επισκέφτηκε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Δράμας “Αλκυόνη”, για να μας δώσει και τη δική της, πιο άμεση, οπτική όσον αφορά το φάσμα του Αυτισμού. Έγιναν παρουσιάσεις δύο παραμυθιών σχετικών με τον αυτισμό, ένα για τις τάξεις Δ’ – Στ’ κι ένα για τις Α’ – Γ’. Στη συνέχεια οργανώθηκε παιχνίδι θησαυρού στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο για την προσφορά των βιβλίων που αναγνώστηκαν στη σχολική μας βιβλιοθήκη. Τα βιβλία ήταν το “Έλα τώρα, τελείωνε” και το “Όλες μου οι ρίγες“.

Φ.Ε. Το αυγό (3 δ.ώ.)