Η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου στο σχολείο μας

421285678 1304943393459263 7107391192204026952 nΤην Τρίτη 23 Ιανουαρίου η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, έπειτα από πρόσκληση που απευθύναμε σε αυτήν και στις εκδόσεις Διόπτρα, επισκέφτηκε το σχολείο μας, μπήκε στις τάξεις και γνώρισε τα παιδιά μας. Στη δράση προσκαλέσαμε και το συστεγαζόμενο 22ο Νηπιαγωγείο Δράμας.

Κάθε τάξη του σχολείου είχε μελετήσει κάποιο ή κάποια από τα βιβλία της ώστε να και να γνωρίσουμε το έργο της αλλά και να μπορούμε να συνομιλήσουμε μαζί της για όποιες απορίες ενδεχομένως είχαμε.

Πιο συγκεκριμένα, η Α’ τάξη δούλεψε το “Ο Νόλαν μετράει τα σύννεφα” και το “Ο Βίνσεντ μετράει τα σύννεφα”, η Β’ τάξη το “Η Χόλι και το κόκκινο σακίδιο” και το “Ο Βίνσεντ μετράει τα σύννεφα”, η Γ’ τάξη το “Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του” ενώ η Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη μελέτησαν το 1ο βιβλίο από τη σειρά “Κατάσκοποι της Γεωγραφίας” με τίτλο “Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής”.

Η κυρία Τζένη έφερε μαζί της τους πρωταγωνιστές των ιστοριών, συνομίλησε με τα παιδιά, μοιράστηκε το πώς εμπνέεται τις ιστορίες της μαζί μας συντελώντας όλοι μαζί στη δημιουργία μιας μέρας αφιερωμένης στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η Α’ τάξη είχε φτιάξει αφίσες με δημιουργίες των παιδιών εμπνευσμένες από τις ιστορίες που διάβασαν.
Η Β’ τάξη χάρισε στη συγγραφέα ένα κόκκινο σακίδιο με αναμνηστική κάρτα και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ιστορία του Βίνσεντ. Τις δράσεις απ’ όπου προέκυψε το υλικό μπορείτε να τις δείτε εδώ κι εδώ.
Η Γ’ τάξη, με αφορμή την ιστορία του Μπερτ, δημιούργησε και εικονογράφησε τη δική της ιστορία για τη διαφορετικότητα καθώς κι ένα βιβλίο με εικόνες και λόγια θετικής παρακίνησης. Επιπλέον, παρουσίασε στη συγγραφέα το τραγούδι “Ν’ αγαπάς” στη νοηματική γλώσσα.
Οι μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου γνώρισαν την πρώτη ιστορία των κατασκόπων, αξιοποιώντας το υλικό που δημιουργήθηκε πέρσι για το ομώνυμο βιβλίο από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, Πωλίνα Ζώνκε. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το υλικό που έφερε η συγγραφέας με αφορμή το βιβλίο των Κατασκόπων. Ανάμεσα στα πολλά, είδαμε γράμματα από την Ιαπωνέζα κοπέλα που αλληλογραφούσε πριν χρόνια η συγγραφέας της οποία το όνομα έχει κι η πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Επίσης είδαμε ιαπωνική εφημερίδα, ιαπωνική γραφή και φωτογραφίες από την πόλη όπου το κορίτσι διέμενε.

Στο τέλος κάθε ώρας η συγγραφέας υπέγραψε με χαρά τα αντίτυπα των παιδιών.

Ήταν μια υπέροχη μέρα για όλους μας και μια γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο!
Ευχαριστούμε κυρία Τζένη!
Εις το επανιδείν!