Τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας, λόγω της τελετής λήξης του σχολικού έτους

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025 θα πραγματοποιηθεί τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας, λόγω της τελετής λήξης του σχολικού έτους.

Αντί για τη συνήθη πρωινή λειτουργία, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 19:00 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γιορτή λήξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την ημέρα εκείνη δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα το πρωί, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά για να κλείσουμε μαζί μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση του Σχολείου

«Ανακαλύπτοντας το φαγκότο: Ένα μουσικό ταξίδι για τους μαθητές μας», από τον φαγκοτίστα Γεώργιο Φαρούγγια

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 28 Μαΐου 2024, ο κύριος Γεώργιος Φαρούγγιας, φαγκοτίστας και γονέας μαθήτριας του σχολείου μας, επισκέφθηκε τη σχολική μας μονάδα, προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές το μουσικό όργανο φαγκότο (αρχαία ελληνικά: βαρύαυλος).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Φαρούγγιας εξήγησε στα παιδιά πώς συναρμολογείται το όργανο και με ποιον τρόπο παράγονται οι νότες. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη δύναμη της μουσικής να εκφράζει ή/και να προκαλεί συναισθήματα όπως χαρά, φόβο, λύπη και αγωνία. Μέσα από ηχητικά αποσπάσματα, τα παιδιά προσπάθησαν να αναγνωρίσουν και να περιγράψουν τα συναισθήματα που τους γεννούσε κάθε ήχος.

Στη συνέχεια, ο κ. Φαρούγγιας παρουσίασε μουσικό κομμάτι σε ντουέτο με την κόρη του, ενώ ακολούθησαν ερμηνείες από μαθητές που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Με τη συνεργασία και καθοδήγηση του μουσικού του σχολείου μας, κ. Γρηγόρη Παναγόπουλου, τα παιδιά παρουσίασαν προσεγμένα μουσικά έργα. Το κοινό απόλαυσε μελωδίες από πιάνο, βιολί και ηλεκτρική κιθάρα, τις οποίες ερμήνευσαν μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γεώργιο Φαρούγγια για την επίσκεψή του και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε στους μαθητές μας, τον μουσικό μας κ. Γρηγόρη Παναγόπουλο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής δράσης.

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση του Σχολείου

image10 2 image9 3 image8 3 image7 6 image6 8 image5 10 image4 10 image3 13 image2 18 image0 48 image1 28

Επιτυχής διεξαγωγή σεμιναρίου με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές & Αυτοπροστασία: Ο Ρόλος του Σχολείου και της Οικογένειας»

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27 Μαΐου 2025 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου το ενημερωτικό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Φυσικές Καταστροφές & Αυτοπροστασία: Ο Ρόλος του Σχολείου και της Οικογένειας»

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Ομουρλόγλου, Πυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος ανέπτυξε με σαφήνεια και επιστημονική τεκμηρίωση θέματα κρίσιμα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση:

  • Στους σεισμούς και στους τρόπους προστασίας τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι,

  • Στις πυρκαγιές, αναλύοντας τις πιθανές αιτίες πρόκλησής τους και τα μέτρα πρόληψης και αντίδρασης,

  • Στις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, προσαρμοσμένες σε συνθήκες φυσικών καταστροφών και καθημερινών αναγκών.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ήταν σημαντική, αποδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας στην καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης και αυτοπροστασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ομουρλόγλου για την ουσιαστική του συμβολή, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους.

Εκ της Διευθύνσεως

image0 11 photo output 11 photo output 10 photo output 9

Μια ξεχωριστή συνάντηση με τη συγγραφέα Μαρία Γιαγιάννου και τη “Χαμηλοπάρδαλη”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21 Μαΐου, η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας γέμισε με χρώματα, συναισθήματα και παιδικές φωνές! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα Μαρία Γιαγιάννου και να συμμετάσχουν στη διαδραστική παρουσίαση του παιδικού της βιβλίου «Η Χαμηλοπάρδαλη».

Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης διδακτικής ώρας και είχε προετοιμαστεί με πολλή φροντίδα: το βιβλίο είχε ήδη διαβαστεί στις τάξεις από τους μαθητές του ΣΤ1, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην κατανόηση της ιστορίας και του μηνύματός της. Οι μικρότεροι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας με σχετικές ερωτήσεις και ζωγράφισαν σκηνές που τους εντυπωσίασαν, προσεγγίζοντας δημιουργικά το περιεχόμενο του βιβλίου.

Κατά την παρουσίαση, η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για τη συγγραφή και την έμπνευσή της, ενώ ακολούθησε ένα όμορφο διαδραστικό παιχνίδι για τα συναισθήματα που αναδεικνύονται μέσα από την ιστορία. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική: συμμετείχαν με ενθουσιασμό, εξέφρασαν σκέψεις και συναισθήματα και γέμισαν την αίθουσα με χαμόγελα και περιέργεια.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή κλήρωση: ένα τυχερό παιδί από κάθε τμήμα έφυγε κρατώντας στα χέρια του ένα αντίτυπο της «Χαμηλοπάρδαλης», προσφορά του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξή του.

Η κυρία Γιαγιάννου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο αγαπημένο μας Πολύδροσο, αποχαιρέτησε τα παιδιά με λόγια γεμάτα αγάπη και υποσχέθηκε να μας επισκεφτεί ξανά για να παρουσιάσει ένα από τα επόμενα βιβλία της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης, κυρία Λαγκουράνη, για την εξαιρετική προετοιμασία της δράσης, την εμπνευσμένη ιδέα να διαβάσουν οι μαθητές του ΣΤ1 το βιβλίο στους μικρότερους μαθητές και να τους βοηθήσουν να το κατανοήσουν και να το αγαπήσουν, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας της συγγραφέως στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε επίσης τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Γ’ και Δ’ τάξης για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης, καθώς και τη συγγραφέα Μαρία Γιαγιάννου για την υπέροχη παρουσία της και την επαφή που προσέφερε στους μαθητές με τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση του Σχολείου

IMG 8039IMG 8045 IMG 8041IMG 8047 photo outputIMG 8046

Υλοποιήθηκε με Επιτυχία το Σεμινάριο: «Παιδιά που Σέβονται, Συνεργάζονται, Συνδέονται – Ο Ρόλος μας στις Σχέσεις»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η παρακάτω εκδήλωση στο σχολείο μας:

Σεμινάριο για Γονείς & Εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Παιδιά που Σέβονται, Συνεργάζονται, Συνδέονται – Ο Ρόλος μας στις Σχέσεις»

Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, η αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου γέμισε ανθρώπους με ενδιαφέρον, αγωνία και διάθεση να μιλήσουν για τις σχέσεις παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο σύμβουλος ψυχικής υγείας – ψυχοθεραπευτής κ. Νίκος Τομαράς.

Σε ζεστό και ουσιαστικό κλίμα διαλόγου και αναστοχασμού, μιλήσαμε για συνεργασία, συναισθηματική ασφάλεια και την ανάγκη κατανόησης πίσω από κάθε συμπεριφορά. Τονίστηκε ο ρόλος του σχολείου ως χώρου εμπιστοσύνης και η αξία της κοινής πορείας γονιών και δασκάλων.

Ο κ. Τομαράς μοιράστηκε παραδείγματα από σχολικές και οικογενειακές εμπειρίες, πρακτικές οδηγίες για καθημερινές σχέσεις, καθώς και το βιβλίο του «Μαθησιακές Δυσκολίες ή Σύμπτωμα;», εστιάζοντας στη συμπερίληψη και τη σημασία του να βλέπουμε «πίσω» από τη συμπεριφορά.

Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή όλων επιβεβαίωσε ότι η φροντίδα στις ανθρώπινες σχέσεις παραμένει πάντα επίκαιρη.

Το κεντρικό μήνυμα που κρατήσαμε από την ομιλία είναι το εξής: “Όταν ακούμε με την καρδιά, ακούμε καλύτερα”.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Τομαρά για την εμπνευσμένη παρουσίασή του, καθώς και όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που τίμησαν με τη συμμετοχή τους αυτή την πολύτιμη εσπερίδα.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση του Σχολείου

att.72QpiK2TfWmat BGv9liktbRGKxJuGe1SqGl0 4iwdo

«Little Eco Citizens: Caring for Our Planet» – ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα από τους μαθητές του Ε2

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Ε2 του σχολείου μας, με υπεύθυνη δασκάλα την κα Ισμήνη Αναστασοπούλου, ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2ο ευρωπαϊκό -για τη φετινή σχολική χρονιά- eTwinning πρόγραμμα με τίτλο: «Little Eco Citizens: Caring for Our Planet».

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε δημιουργικές δράσεις που ενίσχυσαν την οικολογική τους συνείδηση, τη συνεργασία και την καλλιτεχνική έκφραση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις που υλοποιήθηκαν ανά μήνα, καθώς και τους συνδέσμους για τα κοινά τελικά προϊόντα.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

🔹 1. Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Δημιουργία ιστορίας για την ψηφιακή ασφάλεια
Οι μαθητές έγραψαν και εικονογράφησαν ιστορίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, την προστασία από τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη σωστή ψηφιακή συμπεριφορά.
📘 Συνεργατικό ebook: Digital Safety Stories

Το δικό μας βίντεο: 
📘 Ποιος κρύβεται πίσω από την οθόνη

🔹 2. Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων – Ζωγραφίζω τους υγροτόπους
Τα παιδιά γνώρισαν τη σημασία των υγροτόπων για τη ζωή στον πλανήτη μας και δημιούργησαν ζωγραφιές με φυτά, ζώα και τοπία.
🎥 Βίντεο: Wetlands Wonders – A Dive into Nature’s Treasures

🔹 3. Κανόνες για οικολογικούς πολίτες – Δημιουργία αφίσας
Μιλήσαμε για οικολογικές συνήθειες όπως η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση νερού και η φροντίδα της φύσης και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με σχετικούς κανόνες (εμείς κάναμε ψηφιακή αφίσα στο Canva).
🖼️ Εικαστική Γκαλερί: Eco Heroes Campaign

🔹 4. Διαδραστικά Παιχνίδια Web 2.0
Μέσα από παιχνίδια και κουίζ τα παιδιά διασκέδασαν και επανέλαβαν βασικές οικολογικές έννοιες.
🕹️ Βίντεο: Interactive Web 2.0 Games – February


ΜΑΡΤΙΟΣ

🔹 1. Παρατήρηση σύννεφων και ζωγραφική – Shapes in the Clouds
Οι μαθητές παρατήρησαν τον ουρανό και χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους για να μετατρέψουν τα σύννεφα σε εικόνες και ιστορίες.
☁️ Βίντεο: Sky Watching – Shapes in the Clouds

🔹 2. Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης – Trash to Treasure
Με αφορμή την ημέρα ανακύκλωσης, οι μαθητές δημιούργησαν έργα τέχνης από υλικά που θα πετάγονταν, μετατρέποντας το “σκουπίδι” σε “θησαυρό”.
🎨 Wakelet Συλλογή: Trash to Treasure

flowers

🔹 3. Παιχνίδια στην αυλή – Green Playtime
Τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αγάπη για την ύπαιθρο.
🎥 Βίντεο: Green Playtime – Outdoor Games

schoolyard games

🔹 4. Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Drops of Life
Μιλήσαμε για τη σημασία του νερού και οι μαθητές αποτύπωσαν με ζωγραφιές τρόπους για να το προστατεύσουμε.
💧 Βίντεο: World Water Day – Drops of Life

🔹 5. Φυτεύω για την ελπίδα – Plant for Hope
Κάθε παιδί φύτεψε ένα φυτό, μεταδίδοντας το μήνυμα της φροντίδας και της ελπίδας για έναν πιο πράσινο πλανήτη.
🌱 Παρουσίαση Canva: Plant for Hope

🔹 6. Διαδραστικά Παιχνίδια Web 2.0
Τα παιδιά εξάσκησαν τις γνώσεις τους μέσα από διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια.
🕹️ Βίντεο: Interactive Web 2.0 Games – March


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

🔹 1. Οι πιστοί μας φίλοι – Δράσεις για τα ζώα
Οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις προσφοράς και ευαισθητοποίησης για τα ζώα, δημιουργώντας αφίσες και κατασκευές για τα καταφύγια ή πιο απλά δείχνοντάς μας πώς φροντίζουν τα κατοικίδια ζωάκια τους. 
🐶 Εικαστική Έκθεση: Our Loyal Friends, the Animals

image0 43

🔹 2. Παιχνίδια στην ύπαιθρο – Outdoor Games Time
Τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια σε εξωτερικό χώρο, ανακαλύπτοντας τη χαρά της φυσικής και κυρίως της ομαδικής δραστηριότητας.
🎥 Βίντεο: Outdoor Games Time

image2 16

🔹 3. Περίπατος στη φύση – Nature Walk & Bingo
Πραγματοποιήθηκε περίπατος στη φύση όπου τα παιδιά παρατήρησαν φυτά και έντομα.

Anastasopoulou Ismini nature 13th Primary School of MarousiGreece 1

🔹 4. Ημέρα της Γης – Ζωγραφίζω για τη Γη μας
Οι μαθητές αποτύπωσαν με ζωγραφιές την ομορφιά του πλανήτη μας και τρόπους προστασίας του.

IMG 6358

🔹 5. Εκστρατεία καθαρισμού – Clean Up Campaign
Μαζέψαμε σκουπίδια από την αυλή του σχολείου και κοντινές περιοχές, οργανώνοντας ακόμη και αγώνα καθαριότητας!
🧼 Βίντεο: Clean Up Campaign

image3 12

🔹 6. Web 2.0 παιχνίδια – Απρίλιος
Παιχνίδια puzzle και quiz που έδωσαν στα παιδιά ευχάριστη επανάληψη των θεμάτων του προγράμματος.
🧩 Διαδραστικά Παιχνίδια – Απρίλιος

photo output 1


ΜΑΪΟΣ

🔹 1. Διαδικτυακή Συνάντηση – eTwinning Day (12 Μαΐου)
Συμμετείχαμε σε κοινή online συνάντηση με σχολεία από άλλες χώρες, γιορτάζοντας την ευρωπαϊκή συνεργασία και την επιτυχία του έργου.
📷 Φωτομοσαϊκό: eTwinning Day Online Meeting

🔹 2. Τελική Δράση – «Αγκαλιάζουμε τη Φύση»
Φωτογραφήσαμε στιγμές αγάπης για τη φύση και σχηματίσαμε όλοι μαζί μια καρδιά στην αυλή του σχολείου μας.Hearts tree

🔹 3. Τελική Εκδήλωση – Γιορτή λήξης έργου
Πραγματοποιήσαμε μια μικρή γιορτή για να τιμήσουμε την προσπάθεια όλων των μαθητών και να αναστοχαστούμε όσα μάθαμε.
 Certificates


🎯 Τελική παρουσίαση όλων των κοινών προϊόντων του έργου:
🌍 Padlet: Final Products – Collaborative Showcase


Σας ευχαριστούμε θερμά γονείς και μαθητές για τη στήριξή σας και τη συνεργασία σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Μέσα από τη δράση, τη συνεργασία και τη φαντασία, τα παιδιά έγιναν μικροί οικολογικοί πολίτες με μεγάλη καρδιά! 🌿💚

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση του Σχολείου

«Φυσικές Καταστροφές & Αυτοπροστασία: Ο Ρόλος του Σχολείου και της Οικογένειας», ομιλία από τον Πυραγό Δημήτρη Ομουρλόγλου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στο Σεμινάριο που διοργανώνεται για Γονείς και Εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Φυσικές Καταστροφές & Αυτοπροστασία: Ο Ρόλος του Σχολείου και της Οικογένειας»

Ομιλητής: Δημήτρης Ομουρλόγλου, Πυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ημερομηνία: Τρίτη 27 Μαΐου 2025
Ώρα: 18:30
Χώρος: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

image0 1

Η “Ασπριχώρα” και ο Νίκος Τομαράς στο σχολείο μας!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2025, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο συγγραφέας Νίκος Τομαράς.

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Τομαρά στο πλαίσιο γνωριμίας με το βιβλίο του «Ασπριχώρα», ένα σύγχρονο παραμύθι που απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το βιβλίο ακολουθεί την πορεία ενός διαφορετικού δέντρου, του Πεύκου, που αναζητά την ελευθερία, την αυτογνωσία και την αποδοχή του εαυτού του και των άλλων. Με σύμμαχο το Φεγγάρι, ο Πεύκος εκφράζει την αλήθεια του χωρίς να προκαλεί, αμφισβητεί χωρίς να απορρίπτει και αντιστέκεται σε ό,τι τον περιορίζει. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, που μας θυμίζει τη δύναμη της καλοσύνης, της ενσυναίσθησης και της εσωτερικής δύναμης.

Οι μαθητές των τάξεων Ε1 και Ε2 είχαν ήδη μελετήσει το βιβλίο και είχαν προετοιμάσει ερωτήσεις για τον συγγραφέα. Τον υποδέχτηκαν με ένα αυθόρμητο και ενθουσιώδες χειροκρότημα και εκείνος, με χαρά, τους συστήθηκε, μίλησε για τη ζωή του και μοιράστηκε μαζί τους τα βιώματα που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το έργο του.

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών. Έπειτα οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες. Ο κ. Τομαράς διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του και κάθε ομάδα, μέσω του εκπροσώπου της, μοιράστηκε τις αξίες που αναδείχτηκαν μέσα από το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Στον χώρο της εκδήλωσης, τα παιδιά είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη αφίσα στην οποία απεικονιζόταν ο Πεύκος, ο πρωταγωνιστής της «Ασπριχώρας». Τη στόλισαν με λουλούδια και άλλα υλικά της φύσης, ενώ έγραψαν πάνω της αποσπάσματα και διαλόγους από το βιβλίο που τους άγγιξαν, τους προβλημάτισαν ή τους ενέπνευσαν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα βαθιά αισιόδοξο τραγούδι που εκφράζει ελπίδα, δύναμη και εσωτερική αναγέννηση, το «Μια Νέα Αρχή» της Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου, το οποίο τα παιδιά τραγούδησαν μαζί με τον συγγραφέα και τις δασκάλες τους.

Τα παιδιά έφυγαν με φύλλα δραστηριοτήτων για περαιτέρω επεξεργασία του βιβλίου τις επόμενες ημέρες και υπέγραψε αυτόγραφα και βιβλία για τους μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που:

  • δώρισε ένα αντίτυπο του βιβλίου στη βιβλιοθήκη του σχολείου,

  • διέθεσε δύο αντίτυπα για να κληρωθούν στις τάξεις Ε1 και Ε2, ώστε δύο τυχεροί μαθητές να αποκτήσουν το βιβλίο με την υπογραφή του συγγραφέα.

Το βιβλίο «Ασπριχώρα» και η συνάντηση με τον δημιουργό του προσέφεραν στους μαθητές μας πολύτιμα μηνύματα ζωής: τη σημασία της αυθεντικότητας, της ενσυναίσθησης, της εσωτερικής δύναμης και της αποδοχής του άλλου. Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά βίωσαν μια ουσιαστική, ανθρώπινη εμπειρία που ενίσχυσε τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, ενδυνάμωσε την κριτική τους σκέψη και καλλιέργησε τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Τομαρά για την παρουσία του, την Ισμήνη Αναστασοπούλου και την Ελεάνα Ράλλη για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της δράσης, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που στήριξαν την εκδήλωση με ενθουσιασμό και φροντίδα.

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση του σχολείου

photo output 5 IMG 6968 photo output 4 photo output 3 IMG 6965 photo output 2 IMG 6890 IMG 6889

Υποβολή αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη και Σχολικό Νοσηλευτή – Σχολικό Έτος 2025–2026

Αγαπητοί Γονείς/ Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 49942/Δ3, 08/05/2025), ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτημάτων για:

  • Παράλληλη Στήριξη από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής

  • Στήριξη από Σχολικό Νοσηλευτή

📅 Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται στο σχολείο από 13 Μαΐου, ενώ η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών θα γίνει στηΔ/νση ΠΕ Β΄ Αθήνας στις 20 Ιουνίου.


🔹 Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα:

  • Γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν ανανέωση της υποστήριξης για το παιδί τους (αν έχει ήδη παράλληλη στήριξη ή νοσηλευτή)

  • Γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν να υποβάλουν νέα αίτηση για το σχολικό έτος 2025–2026


🔸 Τι απαιτείται για Παράλληλη Στήριξη:

Αίτηση γονέα (χορηγείται από το σχολείο)
Αξιολογική έκθεση ΚΕΔΑΣΥ ή ΕΔΕΑ (σε ισχύ)
Βεβαίωση φοίτησης (παρέχεται από το σχολείο)
Σε περίπτωση ανανέωσης, το σχολείο θα φροντίσει για τη σύνταξη της παιδαγωγικής έκθεσης.


🔸 Τι απαιτείται για Σχολικό Νοσηλευτή:

Αίτηση γονέα (χορηγείται από το σχολείο)
Ιατρική γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείου, που να τεκμηριώνει την ανάγκη καθημερινής φροντίδας
Βεβαίωση φοίτησης(χορηγείται από το σχολείο)


📍 Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες παρακαλούνται να προσέλθουν στο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, ώστε να παραλάβουν τα έντυπα και να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία.

📎 Δείτε την επίσημη εγκύκλιο εδώ:
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΑΛ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2025-26

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του σχολείου.

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση του Σχολείου

Εσπερίδα για Γονείς & Εκπαιδευτικούς με τον Νίκο Τομαρά: «Παιδιά που Σέβονται, Συνεργάζονται, Συνδέονται – Ο Ρόλος μας στις Σχέσεις»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Παιδιά που Σέβονται, Συνεργάζονται, Συνδέονται: Ο Ρόλος μας στις Σχέσεις»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Τομαράς, σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπευτής, με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Ο Νίκος Τομαράς ξεκίνησε τις σπουδές του στα Παιδαγωγικά και συνέχισε με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργότερα, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of East London, εστιάζοντας στην ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική.

Ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής, ο κ. Τομαράς υποστηρίζει τους συμβουλευόμενους του να ζουν με λειτουργικό και εποικοδομητικό τρόπο, εστιάζοντας σε υπαρξιακά ζητήματα όπως η ελευθερία, η μοναξιά, η απουσία νοήματος και ο θάνατος.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει ποιητικές συλλογές όπως «Παρήλιον», «Σχεδόν πια ναυτικός» και «Πόλεμος ήταν… πικραλίδες με αγάλματα». Επιπλέον, έχει συγγράψει το βιβλίο «Ασπριχώρα», μια αλληγορική διήγηση για την αυτογνωσία και την ελευθερία.

Το έργο του «Μαθησιακές Δυσκολίες ή Σύμπτωμα: Από τις ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε μια συμπεριληπτική κοινωνία» αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές. Το βιβλίο αυτό προσφέρει πρακτικές απαντήσεις για τη δυσλεξία, τις δυσαριθμίες, τη διαταραχή αυτιστικού φάσματος και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας. Αναλύει τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και προωθεί τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, απομυθοποιώντας τις διαταραχές και σπάζοντας τα στερεότυπα.

Ο Νίκος Τομαράς συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για περισσότερες σκέψεις και άρθρα του ομιλητή, επισκεφθείτε τον προσωπικό του ιστότοπο: https://tomaras.gr/

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτή τη σημαντική δράση του σχολείου μας, που στόχο έχει να ενισχύσει τη συνεργασία σχολείου – οικογένειας και να ενδυναμώσει τον ρόλο μας στις σχέσεις με τα παιδιά.

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση του Σχολείου

Afisa k To maras Esperida