Από το σιτάρι στο ψωμί

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:”Από το σιτάρι στο ψωμί” στο Alma Club στον Άλιμο. Οι μαθητές βίωσαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, από το όργωμα και τη σπορά έως το ζύμωμα και το ψήσιμο και έμαθαν για την ιστορία του ψωμιού, την πορεία από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση (σπορά, θερισμός, αλώνισμα, άλεσμα, ζύμωμα, ψήσιμο), τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία, τα είδη ψωμιού και δημητριακών, τα επαγγέλματα που αφορούν όλη τη διαδικασία, τη διατροφική αξία του ψωμιού και ήρθαν σε επαφή με τη μυθολογία, την ιστορία και τη θρησκεία.
Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: Α1 Κατερίνα Χατζηαναγνώστου, Β1 Άννα Πανουσοπούλου, Β2 Ευαγγελία Αυγεραντώνη

Μάρτιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων