Επίσκεψη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

1731956708197blobΤην Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024 οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση: ”Ιζαντόρα Ντακ” στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος”.

Η Ιζαντόρα ζει στη Λίμνη των Κύκνων, όπου ο μόνος χορός που υπάρχει, είναι το μπαλέτο. Ο σωματότυπός της δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα για τους χορευτές που υπάρχουν εκεί. Αυτή δεν έχει μακρύ λεπτό λαιμό, μακριά πόδια, δεν είναι ολόλευκη και ψηλή με μεγάλες φτερούγες, δεν είναι δηλαδή ένας τέλειος κύκνος, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απορριπτική, βίαιη και σκληρή συμπεριφορά των συμμαθητριών της.

«Τα φτερά μου είναι μικρά και τα πόδια μου στραβά, μα η ψυχή μου να χορεύει μια στιγμή δεν σταματά», τραγουδάει η ηρωίδα του έργου Ιζαντόρα ενώ ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα, παρότι είναι η τελευταία στην τάξη. Όταν ο δάσκαλός της, ο κύριος Κουντεπιέ, τη διώχνει από το μάθημα χορού, η Ιζαντόρα περιπλανιέται απελπισμένη, μέχρι σιγά σιγά να πιστέψει στον εαυτό της και να ανακαλύψει τον δικό της μοναδικό χορό. Έναν χορό ελεύθερο, που βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τη φύση, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει το μπαλέτο. Έναν χορό που της επιτρέπει να εκφράσει τα αληθινά της συναισθήματα, που τη βοηθάει να ξεπεράσει τον φόβο, τη μοναξιά και τις δυσκολίες.
Οι μαθητές, μέσα από αυτό το παραμυθένιο θέαμα, εντρύφησαν σε αξίες σταθερές για υγιείς κοινωνίες, όπως είναι η συμπερίληψη, η αποδοχή του διαφορετικού «άλλου» και η συγχώρεση.
Οι μαθητές του Α1 με αφορμή την παράσταση που παρακολούθησαν, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους μέσα από τις ζωγραφιές τους.
Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: Α1 Κατερίνα Χατζηαναγνώστου, Β1 Άννα Πανουσοπούλου, Β2 Ευαγγελία Αυγεραντώνη
Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη
IMG 20241120 104212 1731956769135blob 1731956811388blob 1731956740022blob

“Παίζουμε – Δημιουργούμε με τις Λέξεις”

Με τα γράμματα δημιουργούμε λέξεις…

Με τις λέξεις δημιουργούμε ιστορίες…

Κάθε Παρασκευή 13:15 με 14:45 ταξιδεύουμε με τις λέξεις με τα παιδιά της πρώτης και της δεύτερης τάξης σε κόσμους φανταστικούς. 

Ταξιδεύουμε στον χάρτη, ακούμε ιστορίες, σχολιάζουμε τους ήρωες, αποτυπώνουμε τις καλύτερες στιγμές, προτείνουμε λύσεις, πλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας

Γνωρίζουμε συγγραφείς παιδικών βιβλίων

Συνεργαζόμαστε, εκφράζουμε τη γνώμη μας, ανταλλάσσουμε σκέψεις 

… και στο τέλος δημιουργούμε τη δική μας μοναδική ιστορία και την παρουσιάζουμε!!!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Παίζουμε – Δημιουργούμε με τις Λέξεις” πρέπει να συμπληρώσετε και να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο tchatzie@sch.gr την παρακάτω αίτηση συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Την Δευτέρα 18/11/2024 θα διεξαχθεί κλήρωση για την επιλογή των 15 μελών του ομίλου. 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σας περιμένουμε

Εκπαιδευτικός όμιλος Εφημερίδας

….. Δημιουργία Εκπαιδευτικού Ομίλου Εφημερίδας στο Σχολείο μας.

Η δημιουργία ενός ομίλου σχολικής εφημερίδας είναι μια συναρπαστική και δημιουργική δραστηριότητα. Μια σχολική εφημερίδα δεν είναι απλώς ένας τρόπος να ενημερώνονται οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς για τα γεγονότα στο σχολείο αλλά παράλληλα αποτελεί μέσο έκφρασης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. Είναι μια διασκεδαστική, εκπαιδευτική και ενδυναμωτική εμπειρία που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ακουστούν οι «φωνές τους»! 

Στόχος του Εκπαιδευτικού  Ομίλου Εφημερίδας είναι να δώσει  την ευκαιρία στους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν και να διαχειριστούν τη δική τους σχολική εφημερίδα, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει με  μοναδικό τρόπο την δυνατότητα να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες. Μέσα από τη δημιουργία και τη παρουσίαση περιεχομένου, οι μαθητές μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται , πώς να προετοιμάζονται για να πάρουν τις δικές τους συνεντεύξεις, πώς να παράγουν αξιόπιστη πληροφορία και φυσικά ποια κριτήρια πρέπει να ικανοποιούνται πριν τη δημοσιοποίηση της.

Για την προετοιμασία του υλικού οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες, θα αναλάβουν ρόλους,  θα συντάξουν άρθρα, θα χρησιμοποιήσουν καινοτόμα εργαλεία σχεδιασμού και λογισμικά δημιουργίας εφαρμογών ενώ θα αξιοποιήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, ενισχύοντας έτσι τις δεξιότητες τους στην επεξεργασία και την παρουσίαση πληροφοριών. 

Η εφημερίδα μας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. 

Ο όμιλος σχολικής εφημερίδας λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας. Το σχολικό έτος 2023-2024, ¨Οι αγγελιοφόροι του 13ου¨ , έκαναν ένα υπέροχο ταξίδι στη δημοσιογραφία. Έμαθαν, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν, γνώρισαν ειδικούς, πήραν συνεντεύξεις από εξέχοντα άτομα της κοινωνίας μας, επικοινώνησαν και συνδέθηκαν με άλλα σχολεία και σχολικούς ομίλους στην Ελλάδα…

 Μπορείτε να δείτε τη δουλειά τους ακολουθώντας το παρακάτω link:

https://schoolpress.sch.gr/aggelioforoi13/

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Εφημερίδας πρέπει να συμπληρώσετε και να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο sofia_katsouraki@sch.gr την παρακάτω αίτηση συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Την Δευτέρα 18/11/2024 θα διεξαχθεί κλήρωση για την επιλογή των 15 μελών του ομίλου. 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σας περιμένουμε…

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Το σχολείο μας τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου σήμερα 15 Νοεμβρίου 2024,  με δύο θεατρικές παραστάσεις που οργάνωσαν ο κ. Ευστάθιος Σάπικας, και η κ. Μαίρη Μπασιμακοπούλου και παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πέμπτης Τάξης του σχολείου μας. Στην προετοιμασία συμμετείχε η κ. Κωνσταντάκου Μαριάντζελα ενώ τους προετοίμασε και τους συνόδευσε στα τραγούδια η κ. Σαντίνα Σουγιάννη.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς τους. Μας έκαναν περήφανους και μας πέρασαν μηνύματα Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης και Αγωνιστικού πνεύματος.

Θα σταθούμε στα λόγια των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον της Πατρίδας μας:

«Εμένα με νοιάζει»

Ακολουθεί το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερακάκη για την ημέρα.



Λήψη αρχείου

 

Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων