Finger Family

Συνεχίζοντας τη θεματική με τα “Little monsters“, ήρθαμε σε επαφή με τα μέρη του σώματος και τα κολλήσαμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τα δικά μας μικρά τερατάκια! Έπειτα, μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό “Finger family“, κόψαμε και χρωματίσαμε τις δικές μας οικογενειακές φιγούρες και παίξαμε αυτό το παιχνίδι με τα μικρά μας δαχτυλάκια! 

 » περισσότερα

Μικροί καλλιτέχνες

Εμπνευσμένοι από τον πίνακα ζωγραφικής του Ρουμάνου ζωγράφου Viorel Marginean δημιουργήσαμε τα δικά μας φθινοπωρινά τοπία αξιοποιώντας συγκεκριμένα χρώματα όπως το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και το καφέ. Στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με την τεχνοτροπία του πουαντιγισμού και χρωματίσαμε τον πίνακα “Το όργωμα του χωραφιού” με καμπύλες γραμμές.

 

 » περισσότερα

Αξιοποίηση παραμυθιού “Άουτς”

Αξιοποιώντας το παραμύθι “Άουτς” της Ragnhild Scamell, δημιουργήσαμε ομαδικά τον σκαντζόχοιρο που κουβαλάει όλα αυτά που καρφώθηκαν στα αγκάθια του. Το παραμύθι έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές και στις μικρές μαθήτριες να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, όπως οι τέμπερες αλλά και να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα την έννοια της συνεργασίας. 

 » περισσότερα