Αρχική » 2025 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2025

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

plhres programma b tetr

Ωράριο Λειτουργίας

neo orario

Ώρες γονέων

ora goneon
European SchoolRadio Logo

Εξαιρετική παρουσία μαθητριών μας σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκαναν μαθήτριες του σχολείου μας που έλαβαν μέρος στην Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας την Δευτέρα 22/12/25 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Λάρισας.
Οι μαθήτριές μας, ντυμένες με χριστουγεννιάτικη αμφίεση, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν μαζί με συμμαθήτριες άλλων σχολείων τα παραδοσιακά κάλαντα.
Η εκδήλωση είχε τίτλο “Παραδοσιακές μελωδίες και βήματα αγάπης, περιμένοντας τα Χριστούγεννα!” και συνδιοργανωτής ήταν ο Δήμος Λαρισαίων, με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης και το ΕΑΚ Λάρισας.
Την ομάδα μας προετοίμασε η υποδιευθύντρια κα Μαρία Μουρτζανού, που είχε και την επιμέλεια της αμφίεσης.

 

Ανακοίνωση αποτελέσματος Διαγωνισμού Εκδρομής

12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ»

Ανακοινώνεται ότι για την τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στην Κέρκυρα (από 23/04/2026  έως 25/04/2026), η Επιτροπή Αξιολόγησης προσφορών του 12ου Γυμνασίου Λάρισας «Μ. Καραγάτσης», που συνεδρίασε σήμερα 23/12/2025, επέλεξε το Ταξιδιωτικό Γραφείο Sport Travel που κρίθηκε ότι πληροί τις προδιαγραφές της προκήρυξης και με τιμή 152 ευρώ ανά  μαθητή με ημιδιατροφή.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χριστουγεννιάτικες ευχές

image001 1

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 12ου Γυμνασίου Λάρισας «Μ. Καραγάτσης» σας εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή χρονιά».

 

karta

Χριστουγεννιάτικες νότες στον Μύλο των Ξωτικών

Τείνει να γίνει πια … έθιμο η χριστουγεννιάτικη διδακτική επίσκεψη μας στον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα!
Έτσι και φέτος, βρεθήκαμε εκεί, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, και χαρήκαμε, όλο το σχολείο, την γιορτινή ατμόσφαιρα. Παιχνίδια, έθιμα, δραστηριότητες, αλλά και μουσειακά πια αντικείμενα Χριστουγέννων, όλα ήταν στο «μενού» μας. Μαζί, βέβαια, με τις λαχταριστές σοκολάτες, που έκαναν τις στιγμές μας πιο γλυκές…
Να ’μαστε καλά, να ξαναπάμε και του χρόνου!

Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα!

Βάφτηκαν 13 αίθουσες του σχολείου μας

Μετά από αρκετά χρόνια το σχολείο μας … βάφτηκε. Οι αίθουσές του απέκτησαν χρώμα, ομορφιά και λάμπουν από καθαριότητα!

Οι εργασίες αναβάθμισης του σχολικού μας χώρου είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι με το βάψιμο του 1ου ορόφου. Αυτόν τον μήνα οι εργασίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, από συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων, που εργάστηκε με συνέπεια και μεράκι.

Τα χρήματα για τα οικολογικά χρώματα που χρησιμοποιήσαμε εξοικονομήθηκαν από το Σχολικό μας Ταμείο, ενώ μέρος αυτών ήταν δωρεά του καταστήματος χρωμάτων του κ. Ηλία Κατσιμπέρη που είναι και γονέας μαθητή μας. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Συνολικά βάφτηκαν δεκατρείς Αίθουσες μαθημάτων, μία εκ των οποίων θα διαμορφωθεί σε Μουσείο Παλαιάς Τεχνολογίας και σχολικών ενθυμημάτων, που ευελπιστούμε να γίνει επισκέψιμη και για άλλα σχολεία.

Με την ευκαιρία νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λαρισαίων και ιδιαίτερα το Τμήμα Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την κα Δαούλα για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Και φυσικά, αυτονόητη είναι η δέσμευση όλων μας να προσέχουμε ώστε οι αίθουσες μας να παραμείνουν στην – κατά το δυνατόν – καλύτερη κατάσταση.

Μπείτε και ψηφίστε!

Διαγωνισμός για το ωραιότερο δέντρο του σχολείου μας!

Και, ναι, η μεγάλη στιγμή έφτασε! Μέρες τώρα οι μαθητές μας δουλεύουν εντατικά, με μεράκι και φαντασία για τον στολισμό της τάξης τους. Τώρα, ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δένδρο του σχολείου μας.

Η επιλογή θα γίνει με τρεις τρόπους:
Πρώτον, με ανοιχτή ψηφοφορία στη σελίδα Facebook του σχολείου (τα περισσότερα “like”)
Δεύτερον, με ψηφοφορία στην παρούσα ιστοσελίδα του σχολείου (αμέσως παρακάτω)
Τρίτον, με βαθμολογία από Επιτροπή Καθηγητών, που θα αξιολογήσει όλα τα δένδρα, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Και φυσικά, το Τμήμα με το καλύτερο δένδρο θα κερδίσει ένα δώρο – έκπληξη.
Πάμε λοιπόν!

PShfiste to pio omorfo christoygenniatiko dentro toy scholeioy mas

Ψηφίστε πατώντας εδώ!

Οι μαθητές μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Οι μαθητές μας δεν είναι μόνο μαθητές. Είναι οι πολίτες του αύριο και πρέπει να είναι ενημερωμένοι πολίτες. Με αυτήν τη σκέψη το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας «Μ. Καραγάτσης» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για μια γνωριμία με το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας μας, που τόσο σκληρά δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια από τα καιρικά φαινόμενα.
Οι μαθητές της Β’ Τάξης λοιπόν στο πλαίσιο και του Προγράμματος Ενεργής Πολιτειότητας επισκέφτηκαν την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα το υπερσύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Είναι το μοναδικό Κέντρο ανάμεσα σε 13 Περιφέρειες της χώρας που έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες. Παρακολουθεί με απολύτως εξειδικευμένο τρόπο τον καιρό σε όλα τα σημεία της Θεσσαλίας, τα ύψη της βροχής ή των χιονοπτώσεων και γενικά παρέχει πολύτιμες,
έγκαιρες και έγκυρες πληροφορίες που μπορεί να αξιοποιήσει ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και να σχεδιάσει τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων .
Οι μαθητές μας έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Ισότητας, κ. Βασίλη Σίμο και στελέχη της Περιφέρειας που παρουσίασαν επίσης το ζήτημα των επιπτώσεων τηςΚλιματικής Αλλαγής.
Μια χρήσιμη διδακτική επίσκεψη που μας έμαθε πολλά για ένα ζήτημα που διαρκώς θα βρίσκουμε μπροστά μας.

Νέες αθλητικές επιτυχίες μαθητών μας

Συνεχίζουν να διαπρέπουν οι μαθητές του σχολείου μας στις αθλητικές διοργανώσεις. Στο πρώτο 1ο Albatros Challenge, που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα στις 30 Νοεμβρίου, σημείωσαν τις εξής επιτυχίες:

Η Δήμητρα Ταυλαρίδη, μαθήτρια της Β΄ τάξης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα επιφάνειας και στα 50 μέτρα επιφάνειας. Κέρδισε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα επιφάνειας. Ο Θάνος Τασιακούλης, μαθητής της Β΄ τάξης, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα επιφάνειας και το χάλκινο στα 400 μέτρα επιφάνειας. Τέλος, η Ζωή Μανώλη, μαθήτρια της Α΄ τάξης, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα και στα 400 μέτρα στα διπλά πέδιλα.

 

Ημέρες Χριστουγέννων στο σχολείο…

Ημέρες Χριστουγέννων στο σχολείο… Ημέρες στολισμού, χαράς και γιορτινής ατμόσφαιρας.
Ημέρες που γεννούν προσμονή αλλά και μελλοντικές αναμνήσεις.
Μαθητές και μαθήτριες έπιασαν δουλειά για τον στολισμό των αιθουσών τους. Είναι και ο διαγωνισμός στη μέση. Το καλύτερο δένδρο, θα βραβευτεί. Και το έπαθλο είναι ενδιαφέρον …
Καλές γιορτές να έχουμε