Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το “Πολλαπλό Βιβλίο”
Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον στα ελληνικά σχολεία, καθώς το Υπ. Παιδείας εισάγει τον θεσμό του «Πολλαπλού Βιβλίου».
Για τον σκοπό αυτό οι καθηγητές του 12ου Γυμνασίου Λάρισας «Μ. Καραγάτσης» είχαν επιμορφωτική συνάντηση με τη Σχολική Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης και Επόπτρια Εκπαίδευσης κα Ελένη Δημητρίου στο σχολείο.
Ειδικότερα, τα σχολεία, πιθανότατα από την επόμενη σχολική χρονιά, δε θα εφοδιάζονται με τα κλασσικά σχολικά εγχειρίδια, αλλά θα επιλέγουν μέσα από λίστα εγκεκριμένων βιβλίων του Υπ. Παιδείας που ταιριάζουν περισσότερο στο επίπεδο, τις ιδιαίτερες συνθήκες και το πλαίσιο λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας.
Τα νέα αυτά βιβλία θα είναι εναρμονισμένα με νέα Προγράμματα Σπουδών που τοποθετούν στο επίκεντρο τον μαθητή και τη μαθήτρια και βασίζονται στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όσα δηλαδή πρέπει να γνωρίζει, να κατανοεί και να μπορεί να εφαρμόσει κάθε παιδί μετά την ολοκλήρωση της μαθησιακής διαδικασίας.
Οι καθηγητές έθεσαν ερωτήματα και παρατηρήσεις με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του νέου συστήματος, ερωτήματα που έτυχαν απαντήσεως από την σχολική
σύμβουλο.








