Αρχική » 2024 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

Γιορτή Τριών Ιεραρχών – Το 12ο Γυμνάσιο στην επίσημη δοξολογία

«Τους τρεις μεγίστους φωστήρας, της Τρισηλίου Θεότητος», τους Τρεις Ιεράρχες, τιμήσαμε μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.

Με κατάνυξη παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια ακούσαμε τον διευθυντή του 8ου Λυκείου κ. Γεώργιο Κουλουρά που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας σημειώνοντας την αξία και την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Ιερού Χρυσοστόμου, του Βασιλείου του Μεγάλου και του Γρηγορίου του Θεολόγου.

Ακολούθως , το 12ο Γυμνάσιο με τη σημαία και τους παραστάτες του συμμετείχε στην επίσημη Δοξολογία για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το σχολείο μας τήρησε το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τόσο για τους μαθητές, όσο και για τον Σύλλογο των Διδασκόντων. Τυχερός του Συλλόγου αναδείχτηκε ο συνάδελφος Γιάννης Σάκκας, στον οποίο ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό!

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά της πίτας αλλά και των δώρων που πήραν οι τυχεροί του φλουριού από κάθε τμήμα του σχολείου και ευχόμαστε στα μέλη του προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Η ημέρα μας όμως είχε και συνέχεια: συγκέντρωση για φαγητό και κουβεντούλα σε γνωστό στέκι της Λάρισας, σε πιο ξένοιαστες στιγμές!!!

23

25

Εκδήλωση της 4ης Τοπικής Ομάδας Υγείας Αμπελοκήπων στο 12ο Γυμνάσιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ HPV

 

Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο 12ο Γυμνάσιο  σε συνεργασία με την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αντιμετωπίζεται με πρόληψη  και έγκαιρη ενημέρωση, όχι με πανικό. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό η πρόληψη αυτή να ξεκινά από την εφηβική ακόμη ηλικία.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου στο Σχολείο μας, για την ενημέρωση των γονέων σε θέματα υγιεινής των εφήβων.

Το θέμα ανέπτυξε η κα Ειρήνη Σπανού, ιατρός της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, η οποία με απλό και εύληπτο τρόπο εξήγησε στους γονείς τον τρόπο μετάδοσης, την αντιμετώπιση αλλά κυρίως τον τρόπο πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων αυτής της κατηγορίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα του εμβολιασμού των εφήβων και την προστασία που αυτός παρέχει.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της περιοχής μας μας, και συγκεκριμένα του 20ου και 38ου Δημοτικού Σχολείου, του 12ου Γυμνασίου και του 8ου  Λυκείου, σε συνεργασία με την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, και ανέδειξε την άριστη συνεργασία μεταξύ σχολείων και φορέων της συνοικίας μας.

TOMY 1 TOMY

Ημερολόγιο …πατριδογνωσίας για το 2024 από τους μαθητές της Α΄ τάξης

Φέτος το σχολείο μας, το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, έχει προσαρμόσει τα Προγράμματά του σε έναν βασικό στόχο: «Γνωριμία με τον τόπο μου και την ιστορία του». Ένα είδος … «Πατριδογνωσίας»  μ’ άλλα λόγια, όπως λέγαμε κάποτε.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές της Α’ Τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής, με την καθηγήτριά τους κα Αλεξία Τζιότζιου, σχεδίασαν και υλοποίησαν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2024, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Λάρισα και το Νομό. Μνημεία, κτήρια  και χαρακτηριστικές γωνιές της πόλης καθώς και τοπία του Νομού φωτογραφημένα σε όλες  τις εποχές του χρόνου κοσμούν τις σελίδες του Ημερολογίου, το οποίο εντυπωσιάζει με την καλαισθησία του.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε  σελίδες από τους δυο πρώτους μήνες του χρόνου.

ΚΑΛΗ μας ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν σε όλους και πάντα με έμπνευση και φαντασία.

Λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού



Λήψη αρχείου

Καλή αρχή για το 2024

Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Αχ Ελλάδα” Μ. Ρασούλης – Β. Αλαγιάννη – Ν. Παπάζογλου

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση