Αρχείο ημέρας 26 Μαΐου 2023

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

“Η κυρά μας η Μαμμή” Θεατρική παράσταση

Η κυρά μας η Μαμμή ήρθε… Και έφερε μαζί της τα ματόχαντρα, τα βοτάνια και τα ματζούνια της… Και μαζί της ήρθε ο γιατρός, και ο δήμαρχος, και ο κουμπάρος, και ο ξάδερφος, και όλοι οι άλλοι κάτοικοι της Λεστινίτσας. Και ήρθαν και οι δύο νέοι που με την αγάπη τους συμφιλίωσαν τον ορθολογισμό με τη …σολομωνική!!

Ήταν μια απολαυστική βραδιά για όλους εμάς τους θεατές της παράστασης. Και οι μαθητές μας ήταν όλοι τους υπέροχοι!  Καθόλου περίεργο, με δασκάλα την κα Μουρτζανού!!

Μπράβο σε όλους! Περιμένουμε την επόμενη παράσταση!!!

1κκ             2κκ

 

ΘΕΑΤΡΟ 23 copy

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 7:00,

στο αμφιθέατρο του 4ου Δημ.Σχολείου! 

Σας περιμένουμε όλους!!!!

“Οδός Ονείρων” Μ. Χατζιδάκις

 

Οδός Ονείρων

«Γεια σας. Ήρθα για να σας δείξω ο ίδιος την Οδό Ονείρων. Δεν ξεχωρίζει. Είναι ένας δρόμος σαν όλους τους άλλους δρόμους της Αθήνας. Είναι ας πούμε – ο δρόμος που κατοικούμε. Μικρός, ασήμαντος, λυπημένος, τυραννικός, μα κι απέραντα ευγενικός.

Έχει πολύ χώμα, πολλά παιδιά, πολλές μητέρες, πολλές ελπίδες και πολύ σιωπή. Κι όλα σκεπασμένα από έναν τρυφερό μα κι αβάστακτο ουρανό. Εδώ σ’αυτόν τον δρόμο γεννιόνται και πεθαίνουν τα όνειρα τόσων παιδιών ίσαμε τη στιγμή που η αναπνοή τους θα ενωθεί με τ’ανοιξιάτικο αεράκι του επιταφίου και θα χαθεί. Όμως την νύχτα δεν τους πιάνει ο ύπνος. Κι όταν δεν ονειρεύονται, τραγουδούν…»,

Μάνος Χατζιδάκις στην «Οδό Ονείρων».

 

Οι μαθητές του Α2 και του Α3 μας έβαλαν σήμερα στον μαγικό κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι. Το σχολείο πλημμύρισε από τις μελωδίες του μεγάλου δημιουργού. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, που διέθεσαν κόπο, χρόνο, διάθεση και ταλέντο, για την πραγματοποίηση αυτής της μουσικής παράστασης. Η εκδήλωση αποτέλεσε την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Προγράμματος της συναδέλφου Μαρίας Μουρτζανού με τίτλο “Οδός Ονείρων”. Συνεργάστηκαν επίσης οι εκπαιδευτικοί Μαρία Κιούση και Καλλιόπη Τεγούση.

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση