Την Πέμπτη, 27/11/2024 η Γ΄ και Δ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Κατερίνας της Γ΄ τάξης και του κ. Κώστα Παπαθανασίου της Δ΄ τάξης.
Αρχικά φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, στην αίθουσα διαλέξεων, όπου μας έγινε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση των πέτρινων γεφυριών του Νομού Γρεβενών. Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε, 12 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, όπου και επισκεφτήκαμε το παραδοσιακό και προσφάτως αναστηλωμένο γεφύρι του Σπανού, καθώς και τα δύο νεότερα σε κοντινή απόσταση.
Οι μαθητές των δύο τάξεων ήρθαν σε επαφή με την σημαντική αυτή μας πολιτισμική μας κληρονομιά. Έμαθαν για τον τρόπο κατασκευής τους σε εποχές παλαιότερες, την μαστορική που απαιτούνταν, καθώς και τον ρόλο που επιτελούσαν, αλλά και επιτελούν με τις νεότερες γέφυρες που συνυπάρχουν στο σημείο αυτό.
Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εκπαιδευτικούς του κέντρου, κ. Δημήτρη και κ. Νίκο, για την άριστη παρουσίαση και συνεργασία που είχαμε !!!