Σαν σε ζωγραφιά…

4 1

IMG 20240524 143323 HDR

Η Στ΄ Τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης (σχολ. έτος 2022-2023) συμμετείχε και διακρίθηκε με τη συγγραφή του κεφαλαίου «Ξανα…ζωγραφίζοντας την Κωνσταντινούπολη» στο βιβλίο «Σαν σε ζωγραφιά…» από τις εκδόσεις Ευφυές στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος φιλαναγνωσίας «Μικρά Μολύβια-Βιβλιοδεσμοί». 

Στην  έκδοση του βιβλίου συμμετείχαν 26 Δημοτικά Σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία (Ντίσελντορφ). Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη δημιουργική αυτή διαδικασία γνώρισαν τα μυστικά συγγραφής ενός βιβλίου, έμαθαν να συνεργάζονται ως ομάδα και το κυριότερο αποτύπωσαν και επικοινώνησαν σ’ ένα δικό τους λογοτεχνικό έργο  τις ιδέες,  τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους.   

Ένα μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων του βιβλίου δόθηκαν ως δωρεά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης για την αγορά παιδικών βιβλίων και βιβλιοθήκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ντανιέλο, ένας …μικρός εφερεύτης, ο Τεμπερουά, ένας διάσημος ζωγράφος που …ξαναζεί την παιδική του ηλικία και μια μαγική πένα, συνεργάζονται και δίνουν λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα της εποχής μας…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νάτση Πολύμνια   

Διευθύντρια: Μπατσίλη Μαρία

Μαθητές

  1. Γ. Ν.

  2. Δ. Έ.

  3. Κ. Α.

  4. Λ. Μ.

  5. Μ. Α.

  6. Μ.Θ.

  7. Μ. Ε.

  8. Μ. Θ.

  9. Ν. Ε.

  10. Π. Θ.

  11. Σ. Θ.

  12. Τ. Ι.

  13. Τ. Α.

  14. Φ. Κ.