Δεκέμβριος 2023 αρχείο

Κάλαντα και χοροί στους δρόμους

406392264 906098387532544 2468229780191632336 nΤην Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Στην εκδήλωση, τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους και της Μουσικού, έψαλαν στο κέντρο της πόλης κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ακούστηκαν τα κάλαντα της Πελοποννήσου, της Ικαρίας, της Χίου, της Θράκης και άλλα. Στη συνέχεια τα παιδιά χόρεψαν μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου παραδοσιακούς χορούς. Στόχος ήταν, μαθητές και μαθήτριες αλλά και τοπική κοινωνία, να ζήσουν όμορφες στιγμές προσδίδοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, μέσω των παιδικών φωνών, με άρωμα παράδοσης σ’ αυτήν τη μεγάλη γιορτή.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η ιστορία του σχολείου μας μέσα από τα κύπελλα

406828547 750370290516229 4204299846033468111 nΜια νέα όμορφη γωνιά  διαμορφώθηκε στον διάδρομο του σχολείου μας. Ένας χώρος για τη φύλαξη των δεκάδων κυπέλλων, των δεκάδων διακρίσεων του 12ου Δημοτικού σε σχολικούς Αγώνες. Οι μαθητές μας κάθε χρονιά κατακτούν πρώτες θέσεις στο σκάκι, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στην ανακύκλωση, στον στίβο.

Από το σχολείο μας ξεκίνησε άλλωστε το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ το 1988 και για περισσότερα από 20 χρόνια η αυλή μας ήταν ο αποκλειστικός  χώρος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ήταν επίσης η έδρα πολλών τοπικών και περιφερειακών πρωταθλημάτων σκάκι.  Αυτές και άλλες διοργανώσεις  δημιούργησαν μια μακρά παράδοση συμμετοχής και βραβεύσεων για τους μαθητές μας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Συγκεντρώθηκαν λοιπόν και τακτοποιήθηκαν όλα τα κύπελλα των τελευταίων δεκαετιών. Κύπελλα από τοπικά αλλά και πανελλήνια πρωταθλήματα σκάκι, από το μίνι μπάσκετ, από τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου,  από  μαραθώνιους ανακύκλωσης, από διαγωνισμούς ορθογραφίας και μαθηματικών, από διακρίσεις στις φυσικές επιστήμες, από επιτυχίες στη ζωγραφική, στη μουσική, στον στίβο και αλλού.

Η τήξη και η πήξη φτιάχνουν σοκολατάκια

Όταν τα πειράματα Φυσικής συνδέονται με τα Χριστούγεννα και με αγαπημένες γεύσεις, αποκτούν ξεχωριστό νόημα. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης μελέτησαν το φαινόμενο της τήξης και της πήξης φτιάχνοντας σοκολατάκια.

πηξη2Λιώνοντας τη σοκολάτα και βάζοντάς τη σε καλούπια, δημιούργησαν αστεράκια, αγιοβασίληδες, αγγελάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα κλπ. 19 σοκολατάκια, όσα και τα παιδιά της ε΄ τάξης. Η εμπέδωση και η ανατροφοδότηση έγινε απολαμβάνοντας το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειας!

Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

1702459403984 2 1

 

Σε αυτό το πλαίσιο μαθητές των σχολείων της Καβάλας  ένωσαν τις φωνές τους και ύψωσαν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Εκεί βρέθηκε και αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας, όπου έφτιαξαν αφίσες για την αναπηρία, έμαθαν για τα δικαιώματα  των αναπήρων και είπαν όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό φωνάζοντας συνθήματα στους δρόμους της πόλης και στην κεντρική πλατεία συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα δρώμενα των εκδηλώσεων.

Στο Δέλτα του Νέστου

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κέντρο ενημέρωσης του ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) στην Κεραμωτή, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού αλιέων λιμνοθαλασσών Κεραμωτής σχετικά με τις μεθόδους υδατοκαλλιέργειας.

N30

Η δράση εντάχτηκε στο σχετικό ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας Θάλασσας 2014-2020» και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές και την προστασία του οικοσυστήματος, με έμφαση στην βιώσιμη αλιεία. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Κέντρου Ενημέρωσης Κεραμωτής και της ¨Αναπτυξιακής Καβάλας¨ για την ενδιαφέρουσα εμπειρία και τα πλούσια δώρα που προσέφεραν στα παιδιά.

Believe in Christmas

                       Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της οικογένειας και των παιδιών. Το χειμωνιάτικο σκηνικό και ο στολισμός μάς κρατούν περισσότερο στο σπίτι.  Oι ταινίες μικρού μήκους που τις περισσότερες φορές δεν έχουν λόγια και υπότιτλους, είναι ιδανικές για να περάσουμε όμορφα σαν οικογένεια.

 

                       Το Believe in Christmas  είναι μία εκπληκτική μικρού μήκους ταινία από τα πολυβραβευμένα Passion Animation Studios που πραγματεύεται την ιστορία ενός ηλικιωμένου, ο οποίος μπαίνει σε έναν οίκο ευγηρίας. Ο συμπαθέστατος παππούλης υπήρξε πιανίστας από μικρός και η κοινωνική λειτουργός παρατηρεί ότι τα δάχτυλά του… στέλνουν ένα μήνυμα νοσταλγίας. Έτσι, τον περιμένει μία απρόσμενη έκπληξη…

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς