Ταξίδι στο Διάστημα!

Ασχοληθήκαμε και με τη θεματική για το Διάστημα, με τη βοήθεια των βιβλίων “Το πρώτο μου βιβλίο για το Διάστημα“, εκδόσεις Σαββάλας,

Το πρώτο μου βιβλίο για το Διάστημα Το Ηλιακό σύστημα

Αν ερχόσουν στη Γη” της Sophie Blackall, εκδόσεις Διόπτρα,

Αν ερχόσουν στη Γη

Μπορώ να πάω διακοπές στη σελήνη;” της Moira Buttefield, εκδόσεις Διόπτρα,

Μπορώ να πάω διακοπές στη Σελήνη;

ώστε να μάθουμε πληροφορίες για τον πλανήτη μας και για το Διάστημα.

Ζωγραφίσαμε τον αγαπημένο μας πλανήτη και γράψαμε το όνομά του…

α02 1

…ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας ως αστροναύτες…

α03 1

…κάναμε καταμέτρηση τα στοιχεία του διαστήματος…

α01 1

…παρατηρήσαμε και ζωγραφίσαμε τις φάσεις της Σελήνης…

α05 1 β05αβ04αβ01α β02α β03α β06

…και γράψαμε τα ονόματα των πλανητών.

β07

Δημιουργήσαμε τη δική μας Σελήνη…

γ01α γ02α γ03α γ04α γ05 γ06α γ07 γ08   γ11 γ15 γ13 γ14

…καθώς και το δικό μας τηλεσκόπιο,

δ01 1 δ02 1 δ03 1 δ04 1

δ05 δ06α δ07α δ08α δ09α δ10 δ11α δ12α δ13α δ14  δ16

…όπου προβάλαμε τους αστερισμούς μας στο σκοτάδι.

δ17 δ19 δ20 δ21 δ22 δ23 δ24

Ζωγραφίσαμε τις διαφορές της μέρας και της νύχτας.

ε

Με αφορμή τη συγκεκριμένη θεματική, είδαμε το παραμύθι του Α., όπου το φεγγάρι έβγαινε κάθε βράδυ στον ουρανό και τη μέρα γυρνούσε σπίτι του, καθαριζόταν και κοιμόταν.

ζ01

Ο Ήλιος, όμως, είχε υποτιμητική στάση απέναντί του και έλεγε πίσω από την πλάτη του άσχημα λόγια για αυτό, ότι δεν έχει τη λάμψη που έχει ο ίδιος και ότι δεν είναι τόσο σημαντικό.

ζ02

Η Μάια, η κόρη της Πούλιας, ήταν φίλη του Φεγγαριού και του είπε τι λέει ο Ήλιος για αυτό, κι αυτό στεναχωρήθηκε και δεν ξαναβγήκε στον ουρανό.

ζ04

Η Μάια ένιωσε ντροπή για τα συναισθήματα που προκάλεσε στον φίλο της και πήγε στον Α. να ζητήσει βοήθεια.

ζ06ζ05α

Εκείνος της πρότεινε να πάει να του ζητήσει συγγνώμη και αυτός με τους συμμαθητές του έγραψαν ένα γράμμα για το Φεγγάρι, που του ζητούσαν να επιστρέψει, γιατί το αγαπούν, και του έκαναν μια ζωγραφιά με το Φεγγάρι μέσα στην έναστρη νύχτα του Βαν Γκογκ.

ζ08ζ07

Έγραψαν ένα γράμμα και στον Ήλιο, όπου του έλεγαν πως τον αγαπούν, αλλά ότι με την αγένειά του χάνει τη λάμψη του και τον συμβούλευσαν να είναι πιο ευγενικός. Ο Α. επίσης συμβούλευσε τη Μάια να μη στεναχωριέται, γιατί χάρη σε εκείνη θα σταματούσε η άσχημη συμπεριφορά του Ήλιου. Τελικά, το Φεγγάρι, με τη βοήθεια της Μάιας, καθάρισε τα ρούχα του και ξαναβγήκε στον ουρανό.

ζ10

Και κάπως έτσι, το ταξίδι μας στο Διάστημα ολοκληρώθηκε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *