Στα πλαίσια του φθινοπώρου και προκειμένου να μην ξεχνάμε τα φθινοπωρινά φρούτα, καλέσαμε στο 2ο τμήμα την κ. Μαρία Βεντούρη, μητέρα νηπίου για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε πορτοκαλόπιτα..
Φυσικά είχε μαζί της και 4 βοηθούς που ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες της κατά την διάρκεια της μαγειρικής…Τα παιδιά, ζύγισαν στην ζυγαριά μαγειρικής, μέτρησαν τα υλικά, ανακάτεψαν, έκοψαν με τα χεράκια τους φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια και μέσα σε λίγη ώρα το Νηπιαγωγείο μας μοσχομύρισε γλυκές ευωδιές..
Εύκολη Πορτοκαλόπιτα Υλικά:
Για το σιρόπι 700 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 500 γρ. νερό 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού φλούδες πορτοκαλιού, από 2-3 πορτοκάλια 1 στικ κανέλα
Για την πορτοκαλόπιτα 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού 200 γρ. ηλιέλαιο 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 2 βανίλιες 4 αυγά ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια 20 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά ηλιέλαιο, για το ταψί
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και τις φλούδες από τα πορτοκάλια, την κανέλα, να πάρουν μια βράση και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Προθερμαινουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας με το χέρι σε κομματάκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βάζουμε λίγα λίγα μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συγχρόνως. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Για όσες μανούλες επιθυμούν, παραθέτουμε την εύκολη συνταγή…
Καμαρώστε τα παιδιά μας…