ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2024-2025

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2024-2025
Φέτος θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2020.
Για την εγγραφή του νηπίου , ο γονέας, πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
1)Είσοδος στη σελίδα (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας.
2)Η είσοδος στη σελίδα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.
3)Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
4)Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του την οποία τεκμηριώνει, αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ ( ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΖ ή Ε9 ή μισθωτήριο συμβόλαιο).
γ) το ονοματεπώνυμο άλλου παιδιού, που φοιτά σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα
δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα.
ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και
στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι κηδεμόνες/γονείς είναι τα εξής:
α) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
β) Φωτοτυπία Βιβλιάριου Εμβολίων

Μετά την υποβολή της αίτησης , ο γονέας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».
Τα παραπάνω δικαιολογητικά ο γονέας τα προσκομίζει στη σχολική μονάδα εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση εγγραφής του νηπίου/προνηπίου.

Επισημαίνεται ότι η αποδοχή της αίτησης δε συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου / προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2721021777

Δείτε εδώ την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ