Το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο μαθητικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Ανατ. Αττικής με τρεις ομάδες:
1. Δημιουργική-κριτική ανάγνωση ολόκληρου λογοτεχνικού έργου στο γυμνάσιο
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2 διερεύνησαν τις απόψεις των συμμαμαθητών/τριών τους για το μάθημα της Λογοτεχνίας και για τη διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου, όπως αυτό προβλέπεται από το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Για το λόγο αυτό έδωσαν ερωτηματολόγιο σε όλη τη Α΄ γυμνασίου του σχολείου που επικεντρώθηκε στις απόψεις τους για το μάθημα και για τη διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου. Στη συνέχεια διδάχθηκαν -με δημιουργική και κριτική ανάγνωση- ένα λογοτεχνικό βιβλίο και μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας απάντησαν σε φύλλο αξιολόγησης. Το συμπέρασμα επιβεβαιώνει ότι τελικά τους άρεσε η διδασκαλία βιβλίου και ότι το μάθημα ενίσχυσε την διάθεση τους για διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων.
2. Ελληνικά μνημεία της UNESCO-Πρόταση μαθητών/τριών ένταξης νέου μνημείου (μαθητές/τριες του Β3)
Οι μαθητές/τριες του Β3 συμμετείχαν με ερευνητική εργασία για τα Ελληνικά μνημεία της UNESCO. Αφού γνώρισαν το ρόλο της, μελέτησαν τα κριτήρια με τα οποία εντάσσει ένα μνημείο στον κατάλογο της και έμαθαν ποια ελληνικά μνημεία βρίσκονται σε αυτόν. Αναζήτησαν έπειτα ελληνικά μνημεία που θεωρούσαν πως θα έπρεπε να βρίσκονται στον κατάλογο, διερεύνησαν τα κριτήρια ένταξης και κατέθεσαν την πρόταση τους. Ακολούθησε ψηφοφορία και επέλεξαν τη Σπιναλόγκα ή την Κνωσό.
3. Η έννοια της ειρήνης (μαθητές του Γ3)
Ομάδα μαθητών/τριών συμμετείχε με μία δημιουργική ιδέα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της καλλιτεχνικής αγωγής. Με αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα εμπνεύστηκαν ένα έργο με έντονο φιλειρηνικό μήνυμα και ζωγράφισαν την είσοδο του σχολείου. Οι μαθητές/τριες μέσα από την τέχνη τους θέλησαν να δείξουν πως οι λαοί είναι ανάγκη να μένουν ενωμένοι και πως οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν.
Στο συνέδριο συμμετείχε και η Χορευτική Ομάδα του σχολείου μας.