Α. Η μαθητική ομάδα του εγκεκριμένου προαιρετικού πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ελλάδα- Κύπρος: αέναη και παράλληλη πορεία», το οποίο υλοποιείται στο σχολείο για 3η συνεχή χρονιά με το συντονισμό της Υποδιευθύντριας κ. Κ. Καρνάρου, Θεολόγου, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με την κατασκευή επιτραπέζιου εκπ/κού παιχνιδιού γνώσεων και απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία project. Στη δημιουργία του παιχνιδιού συνέπραξε ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Πέρα Χωρίου και Νήσου Κύπρου υπό το συντονισμό της καθηγήτριας κ. Αναστασίας Χαμάτσου, Φιλολόγου- Αρχαιολόγου. Η βράβευση έγινε στη Λευκωσία, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 9 Μαΐου 2018, όπου παρευρέθησαν 14 μαθητές/τριες αυτής της ομάδας συνοδευόμενοι/ες από τις καθηγήτριες κ. Κωστούλα Καρνάρου και κ. Βασιλική Καραφέρη.
Από το συντονιστή αυτού του Πανελλήνιου διαγωνισμού κ. Ιωάννη Πούλιο, υπεύθυνο πολιτιστικών προγραμμάτων της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Σερρών, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ , δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τη βράβευση https://flic.kr/s/aHskC7oUow και βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=IMMhuK5o6LM
Β. Δύο μαθήτριες της Γ΄τάξης συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποίησης “Νίκος Β. Λαδάς” με ένα ποίημα τους.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού ήταν η ακόλουθη: Πέμπτος διαγωνισμός ποίησης Ν. Β. Λαδάς
Η απονομή των βραβείων- επαίνων έγινε την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.
Στη μαθήτρια Ζωή Πασόγλου απονεμήθηκε το 1ο βραβείο για το ποίημα Του κόσμου ηλιαχτίδα
Στη μαθήτρια Κατερίνα Ελευθεριάδη απονεμήθηκε έπαινος για το ποίημα Δεν θα τα παρατήσω