Επίσκεψη στην Γεωργική Σχολή

Οι μαθητές των  Δ1 και ΣΤ1 τμημάτων στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας με τίτλο “Βιώσιμη Διατροφή & Άσκηση” επισκέφτηκαν την Δευτέρα 31-03-25 την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα διατροφής “Ένα πιάτο για την υγεία μου”. Το ίδιο πρόγραμμα παρακολούθησαν στις 02-04 και τα τμήματα Γ1 και Γ2 με το Γ1 να παρακαλουθεί το πρόγραμμα, επίσης στα πλαίσια του παραπάνω σχεδίου δράσης.

AFS1

Αρχικά, ο υπεύθυνος του προγράμματος,  έδειξε στους μαθητές ένα βιντεάκι με το ξεκίνημα της ζωής για ένα κοτοπουλάκι μέσα στο αυγό.

AFS10

Στη συνέχεια τους μίλησε για τη διατροφική πυραμίδα. ‘Επειτα τους έδωσε χαρτί να ζωγραφίσουν τρόφιμα της αρεσκείας τους από κάθε ομάδα τροφών και να υπολογίσουν τις θερμίδες που παίρνουν από τα συγκεκριμένα τρόφιμα από ένα βιβλιαράκι θερμίδων.

AFS 14 AFS6

Επισκέφτηκαν το κοτέτσι με τις κότες , τον σταύλο με τα μοσχαράκια και τον λαχανόκηπο.

AFS2 AFS4

AFS5 AGS3

AFS13

Δοκίμασαν ένα υγιεινό σνακ και έπαιξαν παιχνίδι με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.

  AFS8  AFS11

AGS2  AGS1

AFS12  AFS11A

Τέλος φύτεψαν σε γλαστράκι σπόρους ρόκας ή σπανακιού. Φεύγοντας πήραν το γλαστράκι τους και ένας αβγουλάκι.

Πέρασαν πολύ ωραία και ενθουσιάστηκαν!!

Οι εκπαιδευτικοί

Ζήκου Αικατερίνη-Γ2

Κοντογεώργου Χρύσα-Δ1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *