Οι μαθητές των Δ1 και ΣΤ1 τμημάτων στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας με τίτλο “Βιώσιμη Διατροφή & Άσκηση” επισκέφτηκαν την Δευτέρα 31-03-25 την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα διατροφής “Ένα πιάτο για την υγεία μου”. Το ίδιο πρόγραμμα παρακολούθησαν στις 02-04 και τα τμήματα Γ1 και Γ2 με το Γ1 να παρακαλουθεί το πρόγραμμα, επίσης στα πλαίσια του παραπάνω σχεδίου δράσης.
Αρχικά, ο υπεύθυνος του προγράμματος, έδειξε στους μαθητές ένα βιντεάκι με το ξεκίνημα της ζωής για ένα κοτοπουλάκι μέσα στο αυγό.
Στη συνέχεια τους μίλησε για τη διατροφική πυραμίδα. ‘Επειτα τους έδωσε χαρτί να ζωγραφίσουν τρόφιμα της αρεσκείας τους από κάθε ομάδα τροφών και να υπολογίσουν τις θερμίδες που παίρνουν από τα συγκεκριμένα τρόφιμα από ένα βιβλιαράκι θερμίδων.
Επισκέφτηκαν το κοτέτσι με τις κότες , τον σταύλο με τα μοσχαράκια και τον λαχανόκηπο.
Δοκίμασαν ένα υγιεινό σνακ και έπαιξαν παιχνίδι με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.
Τέλος φύτεψαν σε γλαστράκι σπόρους ρόκας ή σπανακιού. Φεύγοντας πήραν το γλαστράκι τους και ένας αβγουλάκι.
Πέρασαν πολύ ωραία και ενθουσιάστηκαν!!
Οι εκπαιδευτικοί
Ζήκου Αικατερίνη-Γ2
Κοντογεώργου Χρύσα-Δ1