«Βουτιά στον Κόσμο του Βιβλίου»

Απρ 202121

      Την Τρίτη 20/4/2021, η Γ’ τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί στο διαδικτυακό μάθημά της, την κα Μαριάννα Τηλιοπούλου, Γλωσσολόγο και Δρ. Διαλεκτολογίας, εκπρόσωπο του προγράμματος «Βουτιά στον Κόσμο του Βιβλίου» του Ιδρύματος Λαμπράκη. Πρόκειται για ένα δωρεάν βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας με το βιβλίο, την τέχνη της βιβλιοδεσίας, καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικής γραφής.

     Μέσα από την όμορφη και δημιουργική συνάντηση οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά είδη βιβλίων τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο και γνώρισαν τα στάδια από τα οποία περνάει ένα βιβλίο μέχρι να δημιουργηθεί.

     Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στη συνέχεια έγιναν και οι ίδιοι βιβλιοδέτες και ξεκίνησαν να δημιουργούν τα δικά τους βιβλία κάνοντας παράλληλα τις πρώτες σκέψεις τους για τη μορφή, το είδος, το περιεχόμενο και την εικαστική επιμέλειά του.

     Άκουσαν σημαντικές πληροφορίες για τους αριθμούς ISBN και απέδωσαν έναν στο δικό τους βιβλίο. Κλείνοντας προβλήθηκε βίντεο για την τέχνη της βιβλιοδεσίας (χρυσοτυπία). Η κα Μαριάννα Τηλιοπούλου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και με τρόπο ευχάριστο, θετικό και ενθαρρυντικό τα καθοδήγησε στα μονοπάτια της φιλαναγνωσίας και της βιβλιοδεσίας.

    Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που δείχνει την ανάγκη των μαθητών από διαφοροποιημένες δραστηριότητες μέσω των οποίων παραμένουν ενεργοί στη μαθησιακή διαδικασία.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Βουτιά στον Κόσμο του Βιβλίου»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Επικοινωνία

11ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

Αχρίδος 10

ΚΟΖΑΝΗ

Τ.Κ. 501.31

Τηλέφωνο & Fax 2461035393

mail@11dim-kozan.koz.sch.gr

Ιστορικό

Σκακιστική άσκηση

Σαν σήμερα

22/5: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

22/5/334 π.χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά τον Δαρείο στη Μάχη του Γρανικού.
   - Σχετικές αναρτήσεις

European Radio Logo

Kατηγορίες

“Η ΕΙΣ ΓΟΛΓΟΘΑΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ”



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων