Ανακοίνωση για την διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας το σχολ. έτος 2024-25

cropped Λογότυπο 11 2

Σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Φ52/37359/Δ1/10-4-24), ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2024 – 2025 στην Ε΄ τάξη, θα επιλέξουν Γαλλικά ή Γερμανικά, με δήλωση που θα υποβάλουν στο σχολείο οι γονείς/κηδεμόνες τους από 10/4/2024. Την δήλωση μπορείτε να βρείτε συνημμένα στο τέλος της παρούσας ανάρτησης.
  2. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2024 – 2025 στην Στ΄ τάξη, θα διδαχθούν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που ήδη διδάσκονται (δεν επιτρέπεται καμμία αλλαγή).
  3. Οι μαθητές που φοιτούν στη Στ΄ τάξη και το σχολικό έτος 2024 – 2025 θα πάνε στο γυμνάσιο, θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη δεύτερη ξένη γλώσσα που έκαναν στο δημοτικό. Κατ’ εξαίρεση, όμως, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024, στην διεύθυνση του σχολείου, η οποία θα διαβιβασθεί στο αρμόδιο Γυμνάσιο, το οποίο και θα την εξετάσει. Η εγκύκλιος τέλος, δίνει τη δυνατότητα να επιλεγεί ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο και η Ιταλική, ωστόσο στην περιοχή του Πειραιά δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποια Γυμνάσια υπάρχει η δυνατότητα αυτή.

Παρακαλούμε να τηρηθούν οι παραπάνω προθεσμίες, γιατί μετά τη λήξη τους κανένα αίτημα ή αλλαγή δεν θα γίνεται δεκτό.

Εκ της διευθύνσεως


Λήψη αρχείου