Χρήση Κινητών Τηλεφώνων και Ηλεκτρονικών Συσκευών στις σχολικές μονάδες

cropped Λογότυπο 11 2

Σας ενημερώνουμε πως το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μαθητές/τριες, ιδιαίτερα των μεγαλύτερων τάξεων, να έχουν μαζί τους στο σχολείο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες μάλιστα είναι ενεργοποιημένες για κάποιους λόγους.

Σχετικά με την χρήση ανάλογων συσκευών, σας υπενθυμίζουμε πως είναι σε ισχύ εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.25/103373/Δ1/22-6-2018 και τίτλο «Χρήση Κινητών Τηλεφώνων και Ηλεκτρονικών Συσκευών στις σχολικές μονάδες», στην οποία, εκτός των άλλων, αναφέρεται ότι:

  1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
  2. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Οι συγκεκριμένες παράγραφοι της εγκυκλίου έχουν ενσωματωθεί άλλωστε και στον Κανονισμό του Σχολείου, ο οποίος έχει εγκριθεί από την ΔΙ.Π.Ε. Πειραιά,  ενώ μια συνοπτική εκδοχή του σας έχει κοινοποιηθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και υπάρχει αναρτημένη στο παρόν ιστολόγιο (Κανονισμός Λειτουργίας παρ. 13 & 14).

Για τους παραπάνω λόγους, σε περίπτωση που μαθητής/τρια βρεθεί να έχει στην κατοχή του/της ανάλογη συσκευή, αυτή θα παραδίδεται, αφού απενεργοποιηθεί, στην Διεύθυνση του σχολείου και θα παραλαμβάνεται από εκεί μόνο από τον γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας.

Θα παρακαλούσαμε για την συνεργασία σας στο συγκεκριμένο θέμα, αφενός επειδή για την ομαλή λειτουργία του σχολείου θα πρέπει να ακολουθούνται τόσο οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας όσο και ο κανονισμός του σχολείου και αφετέρου γιατί εγείρονται θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, με το κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει το έννομο συμφέρον, να μπορεί προβεί σε όποια ενέργεια θεωρεί σωστή για την διασφάλιση τους.

Εκ της Διευθύνσεως