Στο σχολείο μας υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον Φεβρουάριο, το μήνα της Αποκριάς! Διαβάσαμε το παραμύθι: ” Ο Γλεντζοφλέβαρος“.
Μιλήσαμε για τις Αποκριές – Τι γιορτάζουμε στις αποκριές;
Παρακολουθήσαμε βίντεο με τον φίλους μας τον Egg και τον Αρκούδο Τολίτο:
Διαβάσαμε το παραμύθι: “Ο Αρλεκίνος” και είδαμε ζωγραφικούς πίνακες με κεντρικό θεμα τον Αρλεκίνο.
Τα παιδιά με την τεχνική του κολάζ έκοψαν και δημιούργησαν το σώμα του αρλεκίνου, έβαψαν το φόντο με νερομπογιές και δημιούργησαν το δικό τους έργο.
Ταξιδέψαμε στη χώρα του Αρλεκίνου και γνωρίσαμε το καρναβάλι της Βενετίας, τις εντυπωσιακές μάσκες και φορεσιές:
Μιλήσαμε για το καρναβάλι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για το Πατρινό καρναβάλι:
Μάθαμε ότι το καρναβάλι ένα έθιμο σε πολλές χώρες και είδαμε τα καλύτερα καρναβάλια του κόσμου:
Γνωριμία με τα ξεχωριστά Ελληνικά έθιμα της Αποκριάς:
Είδαμε βίντεο από τους εορτασμούς και τα έθιμα της αποκριάς όπως:
Το Γαιτανάκι:
Γενίτσαροι και μπούλες:
Αλευρομουτζουρώματα:
Κουδουνοφόροι:
Φανοί Κοζάνης:
Είδαμε το τραγούδι “ το καρναβάλι των ζώων” του Saint Saines και παίξαμε το παιχνίδι “Μάντεψε το ζώο”.
Τα παιδιά άκουγαν το τη μουσική και προσπαθούσαν να μαντέωψουν ποιο ζώο ταιριάζει στη μελωδία που ακούνε.
Στα εικαστικά φτιάξαμε αστεία καπέλα και κλόουν με σώμα το γράμμα Κ.
Διασκεδάσαμε φτιάχνοντας αστεία πρόσωπα και μάσκες του Πικάσο!
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου επιτέλους ήρθε η στιγμή που περιμέναμε με μεγάλο ενθουσιασμό! Το αποκριάτικο πάρτι μας! Φορέσαμε τις στολές μας, δοκιμάσαμε από τον μπουφέ τα εδέσματα που έφεραν οι γονείς, χορέψαμε, παίξαμε, πετάξαμε σερπαντίνες και περάσαμε τέλεια!!
Τα παιδιά έμαθαν για τα προτερήματα, τις χαρές του Φλεβάρη και ακολούθησε συζήτηση για τη διαφορετικότητα και όλα αυτα που μας κάνουν ξεχωριστούς! Έτσι έγινε σύνδεση και με το Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Είμαι μοναδικός!
















