Διαδικτυακή ενημέρωση για την Διατροφή

Συμβουλές Διατροφολόγου

 

Το 10ο Νηπιαγωγείο σε συνεργασία με τα 48ο και 42ο Νηπιαγωγεία στα πλαίσια συνεργασίας Οικογένειας- Σχολείου διοργάνωσαν  επιμορφωτική συνάντηση για επιμόρφωση και ενδυνάμωση των γονέων και των εκπαιδευτικών  σε θέματα που αφορούν την διατροφή των παιδιών, με τίτλο: “O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ”. Συντονίστρια της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν η κα. Θεοδώρα Θεοδωράκη, κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος. Η επιμορφωτική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 12/05/2022 και ώρα 18:00 -19:00. Μετά την εισήγηση της κα. Θεοδωράκη ,η οποία μας ενημέρωσε για θέματα όπως :

Ποια είναι η προέλευση των τροφών. Ποια η θρεπτική τους αξία. Τι επιπτώσεις έχει η διατροφή στην υγεία. Ποιες τροφές καταναλώνει ο άνθρωπος σήμερα. . Πόσο υγιεινή είναι η διατροφή σήμερα. Πώς θα εξασφαλιστεί η σωστή διατροφή. Καθιέρωση υγιεινών στάσεων στην καθημερινότητα,

 ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και απαντήθηκαν  ερωτήματα που αφορούσαν  το σχετικό θέμα. 

 Η δράση έγινε προς ενίσχυση του προγράμματος Διατροφής με τίτλο “Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό” το οποίο υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το σχολικό έτος 2021-22 στο νηπιαγωγείο μας. Γιατί δεν αρκεί η κάθε δράση να πραγματοποιείται και να αφορά μόνο στα νήπια ,αλλά να εμπλέκει σίγουρα εκπαιδευτικούς και γονείς για την αποτελεσματικότερη αφομοίωση των γνώσεων από τα παιδιά .

3