Γνωριμία με την Μ-tiny…….

Επισκέψεων συνέχεια και αυτήν την φορά σαν λάτρεις της τεχνολογιάς που είμαστε ,μεταβήκαμε στον πόλο καινοτομίας της Κοζάνης ,όπου τα παιδιά γνώρισαν τις δυνατότητες ,πειραματίστηκαν  και έπαιξαν με το εξελιγμένο ρομποτάκι Μ-tiny  και κυριολεκτικά το λάτρεψαν, εξαιτίας και της δυνατότητας που έχει να μεταμορφώνεται και σε άλλα ζωάκια εκτός από αρκουδάκι πάντα με την χρήση των κατάλληλων αξεσουάρ.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εξαιρετικο συνάδελφο πληροφορικής τον Γιάννη Γκάτα για την φιλοξενία και την καθοδήγιση στην χρήση του ρομπότ.

20250415 18424120250415 184318 20250415 183652

Πάμε θέατρο παιδιά;

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη μας στην αίθουσα τέχνης όπου παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση ¨Οικογένεια Νώε” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και το ευχαριστηθήκαμε στο μέγιστο!

20250415 174134

Το νέο έτος στο νηπιαγωγείο μας!

Με την επάνοδο μας στο σχολείο από την ανάπαυλα των εορτών,ανταλλάξαμε μικροί και μεγάλοι τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος,τα παιδιά μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους απο τις εορταστικές τους διακοπές,μιλήσαμε για το έθιμο της βασιλόπιτας και για το ποιός έτυχε το φλουρί σε κάθε σπιτικό.Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας αγόρασε ατομικά τσουρεκάκια για κάθε παιδί εν είδει βασιλόπιτας και έπισης προσέφερε και από ένα παιδικό βίβλιο σαν δώράκι για τα παιδιά που θα ήταν οι τυχεροί της νέας χρονιάς ένα παιδάκι από κάθε τάξη.Κατόπιν φτιάξαμε το ευχετήριο καπελάκι του 2025, μάθαμε τους αριθμούς που σχηματίζουν την καινούργια μας χρονιά,σπάσαμε τον αριθμοκώδικα και σχηματίσαμε το 2025 σε φύλλο εργασίας και ομαδοσυνεργατικά παίξαμε με τους αριθμούς και σχηματίσαμε με διάφορα υλικά το 2025 στο δάπεδο του σχολείου μας.Καλή χρονιά σε όλους μας!!!

1744724548071`1744724506387

 

 

Xριστουγεννά Πρωτούγεννα στο σχολείο μας…….

Πλησιάζοντας σιτς γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο σχολείο μας συζητήσαμε για την γέννηση του Χριστού μέσα από εικόνες και βιβλία,προσεγγίσαμε τα ήθη και έθιμα των εορτών του τόπου μας( γλυκά,εδέσματα,πολιτιστικά δρόμενα) και στα πλαίσια αυτής της ενότητας υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας με μεγάλη χαρά κάποια από τα μέλη του πολιτιστικόυ συλλόγου “Φίλοι της Κοζανίτικης Παράδοσης” και φτιάξαμε όλοι μαζί ένα παραδισιακό Κοζανίτικο εοτραστικό έδεσμα τα γιαπράκια,ενώ τα παιδιά κατασκεύασαν και εικονικά γιαπράκια με υλικά χειρεοτεχνίας.Φυσικά δεν έλειψε ο στολισμός του χώρου μας απο τα παιδιά με συνοδεία Χριστουγεννιάτικων ήχων και ζεστών ροφημάτων,πληθώρα κατασκευών για διακόσμηση και  σαν επιστέγασμα του εορταστικόυ κλίματος έλαβε χώρα στο νηπιαγωγείο μας μία υπέροχη γιορτή παρουσία των γονέων, στην οποία τα παιδια ζωντάνεψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο πίνακες μεγάλων ζωγράφων σχετικούς με τα Χριστούγεννα.

17447068436421744706085208 1

17447146531601744710602897 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επέτειος του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας…

Με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ,προσσεγγίσαμε το θέμα μέσα από πλόυσιο φωτογραφικό υλικό,σχολιάσαμε όλα όσα συνέβησαν τότε με τα παιδιά , προσεγγίσαμε τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας ,ακούσαμε ηχητικά ντοκουμέντα και τραγούδια , συνεργαστήκαμε και δουλέψαμε όλοι μαζι για να φτίαξουμε μια αφίσσα για το πολυτεχνείο, κατασκευάσαμε το δικό μας Πολυτεχνείο με ξύλινα τουβλάκια και δραματοποιήσαμε τα γεγονότα με παιγνιώδη τρόπο και τέλος παίξαμε με την αγαπημένη μας ρομποτική μελισσούλα οδηγώντας στη στο Πολυτενείο αφού πρώτα αποφύγαμε όλα τα εμπόδια και μαζέψαμε όλα τα γαρύφαλλα που βρήκαμε στην διαδρομή μας.

20250415 1205461744707100626 120250415 115541 1