ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

GridArt 20221029 171950365 1

 Με τραγούδια και ποιήματα εορτάστηκε και φέτος η  Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  και από τα δύο Τμήματα του Νηπιαγωγείου μας.

« Πάντα νικάει το δίκιο!
Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.
Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο.
Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα».

Οκτώβρης 1940, Γιάννης Ρίτσος

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

teachers g78d08fa9c 1280

Διαδικτυακές  Ενδοσχολικές Επιμορφώσεις:

Διοργάνωση διαδικτυακής επιμόρφωσης, με θέμα: «Τρόποι Πρόληψης της βίας στο σχολείο».

Διαδικτυακή  επιμορφωτική συνάντηση
εκπαιδευτικών, συγγραφέων και εικονογράφων με θέμα: « Πολιτιστική Κληρονομιά ».

Webinar επιμόρφωσης  εκπαιδευτικών με τίτλο «Ο ρόλος του δασκάλου στην πρώιμη παρέμβαση της κακομεταχείρισης του παιδιού».

Διοργάνωση διαδικτυακής επιμόρφωσης, με θέματα:

1η Ενότητα: «Στήριξη του παιδιού και της σχολικής κοινότητας που πενθεί».

2η Ενότητα: «Στήριξη του παιδιού και της σχολικής κοινότητας στην απειλητική για τη ζωή ασθένεια».

Διοργάνωση  έξι (6) εξ αποστάσεως επιμορφωτικών σεμιναρίων, με θέμα: «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) στο Συμπεριληπτικό Σχολείο του 21ου αιώνα».

Eξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια  τεσσάρων πυλώνων:

1. Ενδυνάμωση σε Ψηφιακές Δεξιότητες.

2. Επαγγελματική Ενδυνάμωση.

3. Ψυχική Ανθεκτικότητα & Συναισθηματική Νοημοσύνη.

4. Ενδυνάμωση στη Σχολική Κοινότητα.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

watercolour g6101aae65 1920Εκπαιδευτικό μουσικοκινητικό πρόγραμμα «Ακούς τις ζωγραφιές;»

Οι ζωγραφικοί πίνακες του μουσείου γίνονται μουσική, και η μουσική των μεγάλων συνθετών γίνεται παιχνίδι.

Τα παιδιά μιμούνται στον κόσμο της κλασσικής μουσικής με βιωματικό τρόπο μέσω παιχνιδιών ενεργητικής ακοής και με αφορμή έργα τέχνης.  Ο Vivaldi, ο  Bach,  ο Beethoven, ο Mozart,  ο Satie, ο Rossini, κ.α. συναντούν τους μεγάλους  ζωγράφους  και εικαστικούς και με τις μουσικές τους ζωντανεύουν τα έργα τους.  Τα εικαστικά έργα ντύνουν μουσικά, ηχογραφημένες μουσικές καθώς και ζωντανή μουσική  από φλογέρες, γιουκαλίλι και κρουστά.