Παγκόσμια Ημέρα Γης…

 

Καμπανάκι κινδύνου: Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πρωτοφανής ...

Πηγή: gazetta.gr

     Να ‘μαστε πάλι εδώ!
     Χρόνια πολλά με υγεία και πολλή αγάπη!

     Αγάπη για τους ανθρώπους αλλά και το φυσικό μας περιβάλλον ώστε να υπάρχει ισορροπία στη ζωή μας!

 

  Ημέρα της Γης σήμερα-  22 Απριλίου

   Και για να τιμήσουμε τον πλανήτη μας, εκτός από το να τον αγαπάμε και να τον φροντίζουμε, θα μάθουμε και κάποια πράγματα γι’ αυτόν!!!

   Ο καλύτερος τρόπος;;;; Φυσικά τα τραγούδια, τα παραμύθια αλλά και το παράδειγμά μας που μπορεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά μας, ώστε να αποκτήσουν μια φιλική, προστατευτική στάση ζωής για το περιβάλλον. Άλλωστε η αγάπη για τον πλανήτη μας αφορά όλους, για το παρόν αλλά και το μέλλον!!!
   Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά μηνύματα:

   Παραμύθια:

  “Το δέντρο που έβλεπε”

       Λίγα λόγια για το Βιβλίο: Στη χώρα της σιωπής, το φως, ο αέρας και η ζωή έφυγαν κυνηγημένοι. Κάποιος κλαίει. Τα δάκρυά του, μικρές σταγόνες βροχής, μαλακώνουν την καρδιά της γης και φέρνουν πίσω τον αέρα. Υπάρχει ελπίδα; Ένα δεντράκι τρυφερό και μόνο παρακαλάει. Είναι το δέντρο που βλέπει.

(Πηγή: Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας)

    “Μην κλαις Τενεκεδούλα”

    Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ούτε τα τενεκεδάκια μπορούν να ζήσουν μόνα! Η Τενεκεδούλα θα βρει καινούρια παρέα και ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινά!

(Πηγή: Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας)

  “Ο Πλανήτης εκπέμπει S.O.S”

     Λίγα Λόγια για το βιβλίο: Ο εννιάχρονος Ορφέας είναι πολύ τρομαγμένος με αυτά που γίνονται γύρω του. Τι συμβαίνει στη φύση; Που οφείλονται όλες αυτές οι φωτιές; Ανοίγει λοιπόν τις κεραίες του για να μαζέψει πληροφορίες και να “αφουγκραστεί” τα μηνύματα που στέλνει η φύση. Κι αφού έχει καταλάβει αρκετά αποφασίζει να δράσει. Είναι όμως εύκολο αυτό; Ποιος θα τον βοηθήσει; Θα τα καταφέρει τελικά;

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 Τραγούδι:

 “Ανακύκλωση – Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

 Παιχνίδι:

 “Βρίσκω τα ζώα στο στέμμα”

(Πήγη: Σχολικές Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Αγωγής  Υγείας- Πολιτιστικών Θεμάτων Της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας)

Να περνάτε καλά και να είστε υγιείς!!!

2 σχόλια στο “Παγκόσμια Ημέρα Γης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *