MESSY PLAY

Τελευταία ημέρα πριν κλείσουμε για τις πασχαλινές διακοπές ήρθε η κ. Ιωάννα Κορμπάκη, νηπιαγωγός, μητέρα ενός μικρού μαθητή μας και μας παρουσίασε για πρώτη φορά πολλά αισθητηριακά παιχνίδια!

Αισθανθήκαμε, μυρίσαμε, αγγίξαμε διαφορετικά υλικά, ήρθαμε σε επαφή με χρώματα, υφές, σχήματα και μορφές!

Αχυρώνα με κοτούλες και καλαμπόκι, βάψιμο αυγών με πολύ ταρακούνημα χρωμάτων, αχιβάδα με πολύχρωμο ρύζι και καροτάκια με αριθμούς, αυγουλάκια θαμμένα στο σιμιγδάλι και λιμνούλα με ένα μαγικό λασπώδες φυσικό υλικό!

Περιττό να σας πούμε ότι θα θέλαμε να παίζουμε ως το βράδυ………….!

 

MESSYPLAY 1 MESSYPLAY 2 MESSYPLAY 3 MESSYPLAY 46

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Ιωάννα!!!

Κυνήγι πασχαλινών αυγών!

Σήμερα Δευτέρα, πρωί-πρωί, έπρεπε να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή και να βοηθήσουμε δύο λαγουδάκια να βρουν ξανά 24 αυγά, που τους τα πήρε ο αέρας και….κρύφτηκαν στην αυλή!

Μετά από 40 λεπτά καταφέραμε και βρήκαμε 23 από τα 24!

Το ένα είναι άφαντο ακόμα και τώρα!

Σκεφτήκαμε μήπως το πήρε το χελιδόνι που έχει κάνει φωλιά στα κεραμίδια…

2345

Κυριακάτικο πασχαλινό παζάρι στην αυλή του σχολείου μας!

Την Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το υπαίθριο πασχαλινό μας παζάρι. Άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που αφιέρωσαν πολύ προσωπικό χρόνο και είχαν όλη την καλή διάθεση να προσφέρουν τις δημιουργίες τους στο παζάρι. Την κ. Γεωργία Μαζαράκη, την κ. Ιωάννα Κορμπάκη, την κ. Νατάσα Κακανά, την κ. Χριστίνα Στάμου, την κ. Μελίνα Μίντζα (αλλά και τη μητέρα της με τα απίθανα πλεκτά), την κεραμίστρια κ. Αλεξάνδρα Μωραϊτη και τον κ. Πασχαλάκη. Επίσης, τις μητέρες  κ. Χαραλαμπία Δέσποινα και την κ. Γεωργία Θεοδωρακοπούλου για τις προσωπικές τους δημιουργίες!

Μα πάνω από όλα μπράβο στους μικρούς μας  μαθητές και μαθήτριες, που κατάφεραν  με τα μικρά τους τα χεράκια να  μετατρέψουν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε………… χαρωπά παπάκια, ζωηρά λαγουδάκια και κιτρινωπά κοτοπουλάκια!

Και του χρόνου με υγεία!

Καλό Πάσχα σε όλους!

213

Μήνας εορτής Παιδικού Βιβλίου

¨ Ένας αναγνώστης ζει χιλιάδες ζωές πριν πεθάνει…….Ο άνθρωπος που δε διαβάζει ποτέ ζει μόνο μία ”-George R.R. Martin

Kαι επειδή εμείς αγαπάμε πολύ τα βιβλία φτιάξαμε και σελιδοδείκτες και γωνιά φιλαναγνωσίας μέσα στην τάξη μας!

3 2 1

Και η κεραμική συνεχίζεται….

Την Πέμπτη 7 Απριλίου υποδεχτήκαμε και πάλι με χαρά την κυρία Αλεξάνδρα, η οποία μας έδειξε την τεχνική του υαλώματος του πηλού! Από εκεί που δεν το περιμέναμε…συνέβη κάτι μαγικό. Τα αυγά μας από πολύχρωμα που ήταν, μπήκαν στον κουβά με το “μαγικό” υγρό ….και βγήκανε άσπρα! Μας εξήγησε και μας διαβεβαίωσε η κυρία Αλεξάνδρα, ότι αυτό είναι παροδικό και μετά το ψήσιμο των πήλινων αυγών στο καμίνι….τα αυγά μας θα είναι ξανά χρωματιστά και υαλωμένα!!

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Αλεξάνδρα!

Στο τέλος…κάποιοι μαθητές μας εκμυστηρεύθηκαν ότι όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν κεραμιστές!

12 3 4 5 1

 

Η Κεραμική τέχνη στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί η κ. Αλεξάνδρα Μωραϊτη, κεραμίστρια, μητέρα μιας μικρής μας μαθήτριας και να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις  και την αγάπη της για την τέχνη του πηλού.

1PHLOS 27

Είχαμε την ευκαιρία να πλάσουμε τον πηλό, να χαράξουμε πάνω σε αυτόν, να βάψουμε τα πήλινα αυγά, αλλά και να της πάρουμε μια μικρή συνέντευξη σχετικά με το πως ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την τέχνη του πηλού.

346

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα , όταν και θα ασχοληθούμε με το υάλωμα των αυγών μας!

Την περιμένουμε πώς και πώς!!