Τρίτη διαδικτυακή συνάντηση με το 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου Νομού Μαγνησίας

Σήμερα πραγματοποιήσαμε την τρίτη μας συνάντηση με τους φίλους μας από το 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου .Στη συνάντηση αυτή, φορώντας τα διαστημικά μας κράνη και τις ταυτότητες του αστροναύτη που φτιάξαμε με μεγάλο ενθουσιασμό,καλωσορίσαμε τους φίλους μας και συνεχίσαμε την παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας στα πλαίσια του προγράμματος.

kalosorisma

trith synanthsh

Παρουσιάσαμε τη γωνιά της Μυθολογίας και του Διαστήματος με εποπτικό υλικό (βιβλία,παραμύθια,εικόνες από το ηλιακό σύστημα,τις φάσεις του φεγγαριού ,τους 2 θεούς που έδωσαν το όνομά τους στις διαστημικές αποστολές,φωτογραφίες των αποστολών με τους αστροναύτες,εκπαιδευτικά παιχνίδια,πίνακες αναφοράς  με  αντιστοιχες λέξεις ,ζωγραφιές,κατασκευές)

gonia mythologia diasthma 1

Στη συνέχεια τους δείξαμε τις κατασκευές μας ,την ομαδική εργασία για το ΔΙΑΣΤΗΜΑ με διάφορα υλικά που επέλεξαν οι μαθητές μας (χαρτόνια χρωματιστά για τους πλανήτες και τον πύραυλο αλουμινόχαρτο για το φεγγάρι,πετρούλες από την αυλή μας για τους μετεωρίτες,μαρκαδόρους χρυσούς και ασημένιους για τα αστέρια και τους αστερισμούς,σύρμα πίπας για τους κομήτες),τα διαστημικά μας κράνη και τις ταυτότητες μας ,καθώς και τo ατομικό κολλαζ: ”ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ”

diasthma 1  diasthma 3  diasthma 2

diasthma 4 omadikh diasthma

kranos  kranh

taytothta 1    taytothtes 1

 

kollaz 2

Atomiko kollaz

Τέλος με πολλή υπερηφάνια τους παρουσιάσαμε τον Πύραυλο που μας έστειλε ο φίλος μας ο ΜΠΟΜΠ ο ήρωας του παραμυθιού: ο Άνθρωπος στο Φεγγάρι” του Simon Bartman και τον στολισμό που κάναμε σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής με ζωγραφιές εμπνευσμένες από όσα έχουμε μάθει από τη μυθολογία και το διάστημα.

Anthropos sto feggari

kollo  kollo 1  kollo 4kollo 5  pyraylos 1

omadikh pyraylos

fotografia me pyraylo

Αντίστοιχα οι φίλοι μας μας έδειξαν τις δικές τους δραστηριότητες και ανανεώσαμε το διαδικτυακό ραντεβού μας για μια τελευταία φορά. Ανυπομονούμε!